1suppevisk - 3-4 laurbærblade, 1 håndfuld frisk timian og persille
1tsksalt
10peberkorn
1,5lvand
Opbagt sovs til høns i asparges
2dåserhvide aspargessnitter - husk at væden skal bruges til sovsen
4dlmadlavningsfløde - eller piskefløde
7dlsuppe - fra kyllingen eller hønen
100gsmør
1,5dlhvedemel
2spskæblecidereddike - kan undlades, men giver en god smag i sovsen lidt a la gastrik
salt og friskkværnet peber
Tilbehør
24tarteletter - klassiske butterdejstarteletter
persille - eller brøndkarse, til pynt
Fremgangsmåde
Kogning af kylling eller høne
Skyl kyllingen/hønen godt under koldt vand, og sørg for at indmaden er ude og at den er rengjort.
Læg kyllingen/hønen i en stor gryde, og læg alle grøntsagerne ned i gryden.
Fyld gryden op med 1½ ltr. vand og bring det hele i kog.
Skum suppen og lad suppen koge videre ved svag varme i ca. 60 minutter.
Tag den kogte kyllingen/hønen op af gryden, og lad den køle lidt af.
Pil kødet af i trevler med 2 gafler og stil det til side i en skål eller pose. Skindet skal du ikke bruge i den opbagte sovs, men du kan lægge det tilbage i gryden sammen med skroget fra kyllingen/hønen, og lad det småkoge i yderligere 30 minutter. Herved får du en kraftigere suppe til den opbagte sovs.
Si suppen og skum fedtet af. Du skal bruge ca. 7 dl. suppe til sovsen.
Den opbagte sovs
Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme og tilsæt melet under omrøring med et piskeris.
Lad melet "brænde" af i et par minutter under omrøring (herved undgår du en melet smag i den opbagte sovs).
Si vandet fra de to dåser asparges, og hæld aspargesvandet ned i gryden til melet og smørret.
Bring opbagningen i kog under omrøring, og tilsæt så suppen fra kyllingen/hønen og fløden.
Kog stuvningen godt igennem i nogle minutter til den har den ønskede konsistens - ikke for tyk og ikke for tynd.
Vend kødet i trevler og aspargessnitterne ned i den opbagte sovs, og smag den til med salt, peber og evt. et par spsk. æbleeddike.
Lad stuvningen koge videre ved svag varme i et par minutter indtil alle ingredienserne er gennenvarme.
Servering af tarteletter med høns i asparges
Lun tarteletterne efter anvisningen på pakken, og placer de lune tarteletter på et fad eller stor tallerken.
Fyld tarteletterne op med din høns i asparges, og pynt dem evt. med lidt friskhakket persille eller lidt brøndkarse.
Server dem straks.
Bemærkninger
Du kan med fordel lave dine høns i asparges dagen i forvejen, så den bare skal gennemvarmes og serveres i lune tarteletter.Høns i asparges kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage, og er fryseegnet i op til 3 måneder.
Næringsindhold
Næringsindhold
Tarteletter med høns i asparges
Mængde pr. portion
Calories
457
% Daglig værdi*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
97
mg
32
%
Sodium
615
mg
27
%
Potassium
386
mg
11
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
2588
IU
52
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.