Forside » Kager » Chokolademuffins

Chokolademuffins

billede med chokolademuffins

Få opskrift på verdens bedste chokolademuffins, der både er luftige, lækre og store. De helt svampede muffins med både chokolade og kakao.

Chokolademuffins er altid et sikkert hit, og her får du opskriften verdens bedste muffins, der er bagt med både mørk chokolade og kakao. Bedre fås de ikke.

Kagerne er nemme at lave, og det tager såmænd heller ikke så lang tid før du er klar til at sætte tænderne i nybagte chokolademuffins.

Ja, du kan sikkert næsten allerede nu lugte de nybagte muffins, og tænderne begynder at løbe i vand.

Af denne opskrift får du 12 store og svampede muffins.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på chokolademuffins

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins

5 fra 1 stemme
Få opskrift på verdens bedste chokolademuffins, der både er luftige, lækre og store. De helt svampede muffins med både chokolade og kakao.
Udskriv Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal12 stk.
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 50 g kakao - usødet
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g smør - smeltet
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 80 gram chokolade - mørk, grofthakket

Sådan gør du

  • Ovnen tændes på 200 grader almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
  • Vej kakao af i en skål sammen med hvedemel, og bland det sammen med bagepulver, natron og vaniljesukker.
  • Smelt smørret i enten en gryde eller mikroovn.
  • I en anden skål piskes sukker og æg luftigt. så æggemassen bliver lys og luftig.
  • Vend nu forsigtigt de tørre ingredienser i og brug gerne en dejskraber. Dejen skal forblive luftig, og den skal IKKE piskes!
  • Vend så det smeltede smør i.
  • Hak den mørke chokolade groft og vend den i til sidst. Stadig med forsigtighed.
  • Fordel dejen i 12 store muffinsforme, hvor formene fyldes ca. ¾ op. Kagerne hæver en del.
  • Bag dine chokolademuffins i ovnen i cirka 20 minutter. Prik i dem med en strikkepind for at tjerkke at de er bagt færdige.

Næringsindhold

Næringsindhold
Chokolademuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
301
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
276
mg
12
%
Kalium
 
119
mg
3
%
Kulhydrater
 
43
g
14
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
352
IU
7
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Efter bagning

Lad de færdigbagte chokolademuffins køle af i mindst 15 minutter inden de spises.

De kan pyntes med glasur, eventuelt tilsat lidt kanel. Eller nyd de svampede muffins som de er.

Frysning

Fryseegnet: Disse lækre muffins med chokolade kan sagtens fryses, så du altid har en god på frost.

1 kommentar til “Chokolademuffins”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.