Forside » Forretter » Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

billede med maskeret blomkål

Lækker opskrift på maskeret blomkål med rejer og æg. Maskeret med den skønneste creme fraiche dressing - toppet med tomater, salat og dild.

Maskeret blomkål. 80'er mad. Blomkål tilberedt på de rette måder kan et eller andet. Ikke mindst blomkål maskeret med dressing, rejer, æg og salat.

Blomkål er en sommergrøntsag, som er utrolig sund og rig på kostfibre. En fantastisk spise i enten rå, kogt eller bagt udgave. Mulighederne er mange med denne herlige grøntsag, som i øvrigt er i familie med hvidkål.

Denne opskrift er en vaskeægte klassiker. En yndet forret fra det forrige århundrede, men som sagtens kan begå sig i det 21. århundrede. Også som en let middagsret i hverdagen.

Originalopskriften består vist nok kun af blomkål, salat, dressing og rejer, og så er rejerne kommet til efterfølgende. Hvis du ikke lige er til rejer, kan du sagtens erstatte disse med fx skinkestrimler eller kyllingestrimler.

Du kan også sagtens servere lidt at det hele i skåle, så familien eller dine gæster selv kan vælge imellem rejer, skinke og fx kyllingestrimler.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på maskeret blomkål

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål

5 fra 1 stemme
Lækker opskrift på maskeret blomkål med rejer og æg. Maskeret med den skønneste creme fraiche dressing - toppet med tomater, salat og dild.
Udskriv Facebook Pinterest
RetForret
KøkkenDansk
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 100 g ærter - frosne eller friske
  • 2 tomater - eller 10-15 små cherry- eller snacktomater
  • 350 g rejer - i lage
  • 2 æg - hårdkogte
  • 0,5 iceberg salat

Dressing

  • 1 bundt dild - stort, gem lidt til pynt
  • 4 dl creme fraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Maskeret blomkål

  • Start med at koge blomkålshovedet mørt i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter. Bring vandet i kog inden du lægger blomkålen i gryden. Hæld vandet fra gryden og lad blomkålen afkøle i minimum 45 minutter.
  • Hak iceberg salaten groft og fordel det på et stort fad.
  • Placer blomkålshovedet ovenpå salaten.
  • Hæld dressingen over det afkølede blomkålshoved.
  • Pynt fadet med rejer, ærter, tomater i både, kvarte æg og lidt dild.
  • Server det maskerede blomkål med et stykke lunt groft brød.

Dressing til maskeret blomkål

  • Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft og hakket dild.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Næringsindhold
Maskeret blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
501
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
288
mg
96
%
Natrium
 
932
mg
41
%
Kalium
 
1361
mg
39
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
1819
IU
36
%
Vitamin C
 
137
mg
166
%
Calcium
 
250
mg
25
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på maskeret blomkål er:

  • Vaskeægte klassiker fra 1980'erne - mormormad af bedste skuffe
  • Kogt blomkål på bund af salat og pyntet med rejer, tomater og dressing
  • Lækker sommerspise
  • Velegnet som forret til en gæstemiddag
  • Tilberedt på 30 minutter
  • Som yin og yang i kombination med friskbagt madbrød som fx ostebrød eller hvidløgsbrød som pull-apart

Velegnede madbrød til retten:

Andre forslag til fyld:

  • Skinkestrimler
  • Kyllingestrimler
  • Dampet torsk
Maskeret blomkål

Camoufleret grøntsagsspise

Maskeret blomkål er et super lækkert måltid om sommeren, hvor det er højsæson for danske blomkål.

Du kan selvfølgelige lave maskeret blomkål året rundt, men det er i sensommeren du får de billigste og bedste danske blomkål.

Og det er på en varm sommerdag, at lysten til denne lette sommerspise melder sig, hvor man absolut ikke går på kompromis med selve madoplevelsen.

Maskeret blomkål kan serveres både som forret til en gæstemiddag, eller som et let og sundt frokostmåltid. En utrolig simpel anretning, som kræver minimal arbejdsindsats i køkkenet, men som leverer en herlig madoplevelse ved bordet.

Kogt blomkål camoufleret af dressing og pynt - en sand nydelse for øjet. En udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i.

Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål kan justeres og varieres alt efter personlige præferencer. Denne opskrift er med både rejer, hårdkogte æg og en salatbund, da den skal udgøre det for et middagsmåltid på denne varme sommerdag.

Skal du servere retten som forret, kan du sagtens undlade de hårdkogte æg og salatbunden.

Dild kan udskiftes med purløg eller forårsløg, og krydres med karry eller paprika.

Rejer i lage kan udskiftes med skinkestrimler. Mulighederne er mange.

Maskeret blomkål

9 kommentarer til “Maskeret blomkål”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Inge,
      Mange tak for de pæne ord.
      Ja, det kan godt være maskeret blomkål er klassisk mormormad, men det bliver det absolut ikke ringere af, og som du selv skriver er det lækker og nem aftensmad.

      Hilsen
      Thomas

  1. Mums, det vil jeg lave i dag. Vil forkæle vores overnattende gæster med denne skønne ret. Mine tænder løber i vand ved synet af det smukke foto. MVH Doris

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Doris,
      Mange tak for din kommentar og dejligt at høre, at opskriften og billedet har inspireret dig til en omgang maskeret blomkål. Det smager også fantastisk - især om sommeren med friske grøntsager som blomkål, salat og ærter lige fra køkkenhaven. God fornøjelse.

      Hilsen
      Thomas

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Eva,
      Mange tak for dit indspark. Du har helt ret i at to tsk. salt er for meget i dressingen - det er helt korrekt ca. 0,5 tsk. salt som skal anvendes. Jeg har åbentbart overset saltet da jeg rettede mængderne til. Endnu en gang tak for dit skarpe øje 😊

      Hilsen
      Thomas

  2. igen denne term mormormad - min mormor hadede at lave mad når vi var på besøg, hun inviterede ikke for at stå med ryggen til os i køkkenet, så vi tog på restaurant....................

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Anne,
      Tak for din kommentar vedrørende mormormad og maskeret blomkål 🙂 Begrebet 'mormormad' dækker over de gamle danske retter, som jeg husker min mormor mestrede til perfektion. Maskeret blomkål er blot en af mange måltider, som jeg forbinder med mormormad. Mormormad er for alle aldersgrupper, og noget som mange tit forbinder med et solidt måltid camoufleret i masser af sovs.

      Hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.