Maskeret blomkål
0 kommentar
1

Blomkål.
80’er mad.
Mere kedelig grøntsag skal man lede længe efter.
Et levn fra Kirsten Hyttemeier, og hendes husmodervenlige opskrifter som stegt flæsk og persillesovs.
Karolines Køkken.
Lugten af prut.
Fordomme er der nok af.
Stakkels grøntsag.
Blomkålet har på ingen måde fortjent disse tags.
En sommergrøntsag, som er utrolig sund og rig på kostfibre.
En fantastisk spise i enten rå, kogt eller bagt udgave.
Mulighederne er mange med denne herlige grøntsag, som i øvrigt er i familie med hvidkål.
Denne opskrift er en vaskeægte klassiker.
Maskeret blomkål.
En yndet forret fra det forrige århundrede, men som sagtens kan begå sig i det 21. århundrede.
Også som en let middagsret i hverdagen.

Camoufleret grøntsagsspise

Maskeret blomkål er et super lækkert måltid om sommeren, hvor det er højsæson for danske blomkål.
Du kan selvfølgelige lave maskeret blomkål året rundt, men det er i sensommeren du får de billigste og bedste danske blomkål.
Maskeret blomkål kan serveres både som forret til en gæstemiddag, eller som et let og sundt frokostmåltid.
En utrolig simpel anretning, som kræver minimal arbejdsindsats i køkkenet, men som leverer en herlig madoplevelse ved bordet.
Kogt blomkål camoufleret af dressing og pynt.
En nydelse for øjet.
En udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i.
Smagen af sommer og nostalgiske øjeblikke fra dengang kvinder havde skåneærmer på armene.
Og der kun fandtes en tv-kanal i Danmark.

Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål kan justeres og varieres alt efter personlige præferencer.
Denne opskrift er med både rejer, hårdkogte æg og en salatbund, da den skal udgøre det for et middagsmåltid på denne varme sommerdag.
Skal du servere retten som forret, kan du sagtens undlade de hårdkogte æg og salatbunden.
Dild kan udskiftes med purløg eller forårsløg, og krydres med karry eller paprika. Rejer i lage kan udskiftes med skinkestrimler.
Mulighederne er mange.

Gør denne klassiker til din egen.
Med eller uden skåneærmer.

God fornøjelse.

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål

Blomkål. 80’er mad. Mere kedelig grøntsag skal man lede længe efter. Et levn fra Kirsten Hyttemeier, og hendes husmodervenlige opskrifter som stegt… Forretter Maskeret blomkål European Print opskrift
Antal personer: 4-8 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 75 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 10 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • Ca. 100 gr. grønne ærter (frosne eller friske)
  • 2 tomater eller 10-15 små cherry- eller snacktomater
  • 350-400 gr. rejer i lage
  • 2 hårdkogte æg
  • ½ iceberg salat

Dressing:

  • 1 stort bundt dild (gem lidt til pynt)
  • 4 dl. cremefraiche
  • 4 spsk. mayonnaise
  • Saften fra 1 citron
  • 2 tsk. salt
  • 1-1½ tsk. dijonsennep
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med at koge blomkålshovedet mørt i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter. Bring vandet i kog inden du lægger blomkålet i gryden.

Hæld vandet fra gryden og lad blomkålet afkøle i minimum 45 minutter.

Dressing:

Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, hakket dild. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hak iceberg salaten groft og læg det på et stort fad.

Placer blomkålshovedet ovenpå salaten.

Hæld dressingen over det afkølede blomkålshoved.

Pynt fadet med rejer, ærter, tomater i både, kvarte æg og lidt dild.

Server det maskerede blomkål med et stykke lunt groft brød og smør.

Maskeret blomkål

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.