Forside » Aftensmad » Æggekage

Æggekage

billede med æggekage

God opskrift på klassisk æggekage som nem aftensmad. Æggekagen laves med kartoffelmel og bagepulver, der gør den meget luftig og lækker.

Æggekage. Man bliver helt sulten ved tanken, og du får ikke en mere luftig æggekage end denne skønne opskrift, hvor du steger den færdig i ovnen.

Som fyld på den klassiske udgave af æggepandekagen er stegt bacon, nogle pølser, friskklippet purløg og tomater et must. Og det smager himmelsk godt.

Serveret med en lille salat bestående af friske spinatblade, tomater og lidt agurk - samt en skive rugbrød.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på luftig æggekage

Opskriften er perfekt til 4-6 personer, afhængig af sulten.

billede med æggekage

Æggekage

5 fra 1 stemme
God opskrift på klassisk æggekage som nem aftensmad. Æggekagen laves med kartoffelmel og bagepulver, der gør den meget luftig og lækker.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 10 æg
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • salt og friskkværnet peber

Fyld

  • 150 g bacon - i skiver
  • 2 pølser - i mindre stykker
  • 8 tomater - små, gerne San Marzano, i kvarte
  • 1 håndfuld purløg - klippet

Sådan gør du

  • Tag en deciliter af mælken, og rør kartoffelmel og bagepulver ud i mælken. På den måde undgår du at æggemassen klumper.
  • Find din håndmixer frem, og pisk æggene sammen med resten af mælken.
  • Kom så mælken med den udrørte kartoffelmel og bagepulver i, og pisk også salt og peber i. Lad æggemassen stå nogle minutter.
  • Find en stor pande eller sauterpande frem.
  • Skær pølserne ud i passende stykker og steg dem kort på panden. Læg pølserne til side.
  • Steg baconskiverne sprøde og læg dem til side. Lad baconfedtet blive i panden.
  • Hæld så æggemassen til din æggekage på panden, skrab lidt rundt med en paletkniv.
  • Stil panden ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og æggekagen i ca. 15.-20 minutter.
  • Klargør tomater og klip dit purløg.

Næringsindhold

Næringsindhold
Æggekage
Mængde pr. portion
Kalorier
460
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
455
mg
152
%
Natrium
 
2365
mg
103
%
Kalium
 
939
mg
27
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
2388
IU
48
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
243
mg
24
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Så er det bare at samle æggekagen, og servere med en skive god rugbrød, og eventuelt en lækker salat.

Atter en gang skal der lyde en opfordring til, at købe gode råvarer. Køb nogle friske og økologiske æg, og brug penge på et godt stykke bacon.

Kvalitet koster lidt mere, men med et stykke lufttørret bacon betaler du ikke overpris for vand, som du ellers kommer til ved at købe den klassiske industribacon i skiver.

1 kommentar til “Æggekage”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.