Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Æggekage
5
fra 1 stemme
God opskrift på klassisk æggekage som nem aftensmad. Æggekagen laves med kartoffelmel og bagepulver, der gør den meget luftig og lækker.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Forb. tid
20
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
40
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
10
æg
▢
5
dl
mælk
▢
3
spsk
kartoffelmel
▢
2
tsk
bagepulver
▢
salt og friskkværnet peber
Fyld
▢
150
g
bacon
-
i skiver
▢
2
pølser
-
i mindre stykker
▢
8
tomater
-
små, gerne San Marzano, i kvarte
▢
1
håndfuld
purløg
-
klippet
Fremgangsmåde
▢
Tag en deciliter af mælken, og rør kartoffelmel og bagepulver ud i mælken. På den måde undgår du at æggemassen klumper.
▢
Find din håndmixer frem, og pisk æggene sammen med resten af mælken.
▢
Kom så mælken med den udrørte kartoffelmel og bagepulver i, og pisk også salt og peber i. Lad æggemassen stå nogle minutter.
▢
Find en stor pande eller sauterpande frem.
▢
Skær pølserne ud i passende stykker og steg dem kort på panden. Læg pølserne til side.
▢
Steg baconskiverne sprøde og læg dem til side. Lad baconfedtet blive i panden.
▢
Hæld så æggemassen til din æggekage på panden, skrab lidt rundt med en paletkniv.
▢
Stil panden ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og æggekagen i ca. 15.-20 minutter.
▢
Klargør tomater og klip dit purløg.
Næringsindhold
Næringsindhold
Æggekage
Mængde pr. portion
Calories
460
% Daglig værdi*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
455
mg
152
%
Sodium
2365
mg
103
%
Potassium
939
mg
27
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
2388
IU
48
%
Vitamin C
26
mg
32
%
Calcium
243
mg
24
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.