Se her hvordan du koger det perfekte æg. Med kogetid på blødkogte, smilende og hårdkogte æg, så æggene altid sidder lige i skabet.
Kunsten at koge æg. Her får du de korrekte kogetider på henholdsvis blødkogt æg, smilende æg og hårdkogt æg.
Dermed er du sikker på altid at have de perfekt kogte æg, der bliver præcist som du ønsker dem.
Kogetiderne er ud fra størrelse M/L, hvilket er den normale for æg i de danske butikker. Mindre æg skal koges lidt kortere tid, mens større æg selvfølgelig skal have lidt længere tid.
For at undgå æg der sprækker, kan du med fordel tage æggene ud af køleskabet 10-15 minutter før de skal bruges, så de får lidt mere stuetemperatur. Det er et godt tip.
Og husk så at koge dine æg uden for meget vand i gryden. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Kogetider på æg
Yderligere info om kogning af æg
Skal du koge flere end de 4 æg, skal du bruge lidt mere vand. Men generelt skal der ikke anvendes meget vand, da dampen jo også koger ægget.
Af hygiejnemæssige årsager skal du ikke vaske æggene inden kogning. Det kan få bakterier til at trænge gennem æggeskallen.
Har du meget beskidte æg, kan de med forsigtighed børstes rene, men uden brug af vand.
Tjek om æg er for gammelt?
Du kan nemt tjekke om dine æg er friske eller for gamle.
Læg et æg i et glas med koldt vand, og hvis det synker til bunds er ægget friskt. Flyder det derimod ovenpå, skal du kassere det. Det er et nemt trick til at kontrollere friskheden på æg.
Tak fordi du bruger vejledningen til kogning af æg. Kom gerne med dine gode råd her.