Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sådan koger du æg
5
fra 1 stemme
Se her hvordan du koger det perfekte æg. Med kogetid på blødkogte, smilende og hårdkogte æg, så æggene altid sidder lige i skabet.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Morgenmad
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
10
minutter
minutter
Samlet tid
15
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
4
æg
Fremgangsmåde
Forbered
▢
Kom ca. en halv deciliter koldt vand i en gryde og kog det op. Husk at bruge en gryde med låg, hvor låget slutter helt tæt til gryden.
▢
Læg æggene ned i det kogende vand og læg låget på.
Kogetid
▢
Blødkogt æg: 5 minutter
▢
Smilende æg: 7 minutter
▢
Hårdkogt æg: 9 minutter
I koldt vand
▢
Straks efter kogetiden hældes koldt vand over de kogte æg. Derefter skal trække som følgende:
▢
Blødkogte æg: Tages op med det samme.
▢
Smilende æg trækker et minuts tid i det kolde vand.
▢
Hårdkogte æg i længere tid, gerne 10-12 minutter.
Næringsindhold
Næringsindhold
Sådan koger du æg
Mængde pr. portion
Calories
63
% Daglig værdi*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
164
mg
55
%
Sodium
62
mg
3
%
Potassium
61
mg
2
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
238
IU
5
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.