Annonce
Djævleæg

Hvorfor nøjes med de traditionelle hårdkogte æg på frokostbordet, når du nu kan lave din egen ekstravagante udgave på fyldte æg på godt og vel 20 minutter? Og som med statsgaranti slår de hårdkogte æg pyntet med mayonnaise. Bevares, hårdkogte æg med mayonnaise kan også noget, men disse krydrede fyldte æg løfter lige hårdkogte æg til et nyt kulinarisk højdepunkt. Jeg taler selvfølgelig om djævleæg. Også kendt som “deviled eggs” på engelsk. Kort og godt hårdkogte æg, hvor æggeblommen er taget ud og rørt op med andre ingredienser. Du kender måske til solæg, som er en yndet spise til højtider i det sønderjyske, og her er disse deviled eggs en mere nedtonet udgave med en langt større målgruppe.

Denne opskrift er luksusudgaven af hårdkogte æg med en krydret æggecreme. En super lækker og nem anretning, som kan serveres til familiens påskebord, brunch eller den årlige julefrokost. Eller måske bare til frokosten i weekenden, hvor lillefar og familien skal forkæles lidt ekstra. Ingredienslisten er forsvindende lille, og kan sagtens tilberedes dagen i forvejen. De fyldte æg kan varieres i det uendelige rent smagsmæssigt. Nogle foretrækker dem deciderede stærke – andre krydrede og aromatiske. Denne opskrift er krydret og aromatisk, og på ingen måder stærk. Med andre ord tilgængelig for langt de fleste smagsløg.

Prøv lige at se opskriften på: Butterdejsreder med laks

Denne opskrift på djævleæg er:

 • Halverede hårdkogte æg fyldt med æggecreme og baconcrumble på toppen
 • Er som skabt til frokostbordet, tapas og brunch
 • Også kendt som “deviled eggs”, og kan varieres i det uendelige rent smagsmæssigt
 • Nemme at tilberede, og kan laves dagen i forvejen

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Æg
 • Bacon i skiver
 • Mayonnaise
 • Cremefraiche
 • Dijonsennep
 • Citronsaft
 • Purløg
 • Cherrytomater

Prøv lige at se opskriften på: Krebsehalesalat

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Djævleæg
Jeg ved ikke hvad du siger, men jeg synes nu disse fyldte æg med krydret æggecreme er et frisk pust til de klassiske hårdkogte æg på frokostbordet. Du kan twiste æggecremen i alle mulige retninger, og det samme gør sig gældende for pynten, hvor den sprøde baconcrumble kan udskiftes med fx krebsehaler eller rejer.

Djævleæg

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Prøv lige at se opskriften på: Dadler med bacon

Opskrift på djævleæg

Betragt min opskrift på disse fyldte krydrede æg som en grundopskrift. Jeg synes den krydrede æggecreme sidder lige i skabet rent smagsmæssigt, men det varierer jo fra person til person, så smag dig frem og juster mængden af de forskellige ingredienser.  Rent tilberedningsmæssigt kan du næsten lave disse fyldte æg med bind for øjnene. Det er sådan en lille skøn anretning, som vil begejstre dine gæster rundt om bordet. Et nyt kulinarisk pift til de traditionelle hårdkogte æg.

Start med at riste baconskiverne sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir, og kog æggene i ca. 10 minutter, så æggeblommen er hårdkogt. Lad æggene køle af i koldt vand inden du piller dem, og halverer dem på langs. Læg æggeblommerne op i en røreskål, og mos dem med en gaffel. Rør de moste æggeblommer sammen med alle de øvrige ingredienser, og smag æggecremen til. Du kan pifte smagen op med lidt tabascosauce, men prøv dig frem med få dråber af gangen. Fyld de halverede æg med den krydrede æggecreme, og pynt med halverede cherrytomater, purløg og lidt baconcrumble.

God fornøjelse.

Djævleæg

Djævleæg

Antal personer: 8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 80 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 66 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 8 æg, hårdkogte
 • 6-8 skiver bacon, sprødstegt
 • 3 spsk. mayonnaise
 • 2 spsk. cremefraiche
 • 2 tsk. dijonsennep
 • 1 tsk. citronsaft
 • Smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft
 • Evt. en lille smule tabascosauce

Pynt:

 • 4 cherrytomater, halverede
 • Purløg, finthakket
 • Evt. lidt cayennepeber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft, og steg baconskiverne sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir.
 2. Kog æggene i 10 minutter, så de bliver hårdkogte, og lad dem køle af i koldt vand.
 3. Pil æggene og halver dem på langs.
 4. Pil æggeblommerne ud af de halverede æg, og læg dem op i en røreskål.
 5. Stil de halverede æg på et passende serveringsfad.
 6. Mos æggeblommerne med en gaffel, og rør dem sammen med alle de øvrige ingredienser. Smag æggecremen til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
 7. Fyld nu de halverede æg med en teske. Du kan også hælde æggecremen ned i en lille sprøjtepose, og så sprøjte æggecremen ned i de halverede æg.
 8. Pynt med en halv cherrytomat, finthakket purløg og lidt baconcrumble.
 9. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan også drysse lidt cayennepeber ovenpå de færdige djævleæg, som vil peppe smagsoplevelsen op med et par grader. Opbevar de færdige djævleæg på køl tildækket indtil de skal serveres. Prøv at udskifte baconcrumblen med en krebsehale eller et par rejer.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner