Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
DesserterInspirationInstagramJulNytårSæson

Risalamande is

af Thomas fra Barego'mad 20. december 2020
20. december 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Risalamande is
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

Jeg er vild med risalamande. Klassisk risalande tilberedt helt fra bunden på kogt risengrød, flødeskum, smuttede mandler, vanilje og kirsebærsovs. Masser af kirsebærsovs. Risalamande er for mig indbegrebet af julen og ikke mindst juleaften. Så det er med stor ærefrygt, at jeg nu har kastet mig ud i en ny fortolkning af af den klassiske risalamande. Cremet vaniljeflødeis med den helt klassiske risalamande-smag tilsat lidt ekstra julestemning.

LÆS OGSÅ: Churros

Risalamande is opskrift

Parfait af vanilje definerer opskriften på denne mundvandsdrivende lækre risalamande is. Også kendt som isalamande. En super lækker juledessert, som kan serveres juleaften, til julefrokosten eller måske nytårsaften. Det er jo ikke alle, der er lige så begejstrede for risalamande som undertegnede, eller også har du måske bare lyst til at servere en ny dessert i kølvandet på flæskestegen og anden. Uden risengrød, men spækket med ægte julestemning takket være smagen af vanilje, fløde, mandler, marcipan, chokolade og kirsebærsovs. Det er risalamande is. En julet isdessert. Et garanteret hit til julebordet.

LÆS OGSÅ: Juletrifli

Denne opskrift på risalamande is er:

  • Et lækkert alternativ til den klassiske risalamande
  • Også kendt som isalamande, som du blandt andet kan finde i kummefryserne i supermarkedet, eller hos en kendt fastfood-restaurant, hvor isen serveres som softice toppet med mandelsplitter og kirsebærsovs
  • En super lækker juledessert, som kan serveres juleaften, til familiens store julefrokost eller måske som dessert nytårsaften?
  • Spækket med ægte julesteming, og smagen af fløde, vanilje, mandler og kirsebærsovs

LÆS OGSÅ: Risalamande

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Piskefløde
  • Sukker
  • Pasteuriserede æggeblommer
  • Vaniljestænger eller vaniljesukker
  • Mandler
  • Chokolade
  • Marcipan
  • Kirsebærsovs

LÆS OGSÅ: Brændte mandler

Risalamande is
Mandler, chokolade og marcipan
Risalamande is eller isalamande er spækket med seriøs julestemning, og der er skruet op for smagsregisteret i kraft af smuttede mandler, marcipan, chokolade, vanilje og ikke mindst fløde. Det hele rundes af med lidt kirsebærsovs, som gør denne isdessert uimodståelig, og som med statsgaranti vil skabe den helt rigtige julestemning rundt om bordet.

LÆS OGSÅ: Vaniljekranse

Den lækreste isdessert på en halv time

Det er legende let at lave risalamande is eller isalamande. Du skal ikke først til at koge risengrød dagen i forvejen, men kan fremtrylle den lækreste isdessert på godt og vel en halv time. Det der tager længst tid er de smuttede mandler, men følger du mit lille tip går det som en leg.

Sådan smutter du mandler til din risalamande is:

  1. Bring 1 liter vand i kog på en elkedel.
  2. Hæld ca. halvdelen af det kogende vand ud over mandlerne i en skål, så alle mandlerne er tildækkede.
  3. Lad mandlerne ligge i det varme vand i ca. 3-4 minutter.
  4. Hæld vandet fra og bring det sidste vand i kog.
  5. Fordel det kogende vand ud over mandlerne, og lad dem trække i vandet i yderligere 3-4 minutter.
  6. Nu skulle mandlerne meget gerne være nemme at smutte imellem to fingre, så skallen glider af.

Juleis uden risalamande og grødris

Jeg er ikke personlig fan af risalamande is med rester af kogt risengrød eller risalamande. Teksturen i isen skal komme fra de mange grofthakkede mandler, chokolade og marcipan. Ikke fra udkogte grødris eller rester af risalamande, som i nogle opskrifter får en tur i blenderen for at give en ensartet tekstur. Denne opskrift på risalamande is er en vaskeægte juleis uden ris og grød, som fremstilles på en parfait af vanilje – rigtig flødeis, som giver den karakteristiske flødesmag du kender fra den klassiske risalamande. Denne juleis kræver ingen ismaskine, eller løbende omrøring under nedfrysningen, og konsistensen er lækker cremet og ikke mindst nem at skære i efter blot ti minutters optøning ved stuetemperatur.

God fornøjelse.

Risalamande is

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 12 bedømmelser )
Antal personer: 8-10 Tidsforbrug i alt: 270 minutter Forberedelsestid: 30 minutter 30 minutter Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

Parfait af vanilje:

  • 1 ltr. piskefløde 38%
  • 12 pasteuriserede æggeblommer
  • 300 gr. sukker
  • 2 vaniljestænger eller 4-5 tsk. vaniljesukker

Fyld til risalamande is:

  • 250 gr. smuttede mandler, grofthakket
  • 250 gr. marcipan, skåret i mindre tern
  • 100 gr. chokolade (50-60%), grofthakket
  • 6-8 spsk. kirsebærsovs fra glas

Tilbehør:

  • Kirsebærsovs som topping
  • Evt. lidt mandelsplitter

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Risalamande is:

  1. Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv eller ske. Mos vaniljekornene ud i lidt sukker på et skærebræt.
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen i en stor røreskål til en cremet lys æggesnaps.
  3. Pisk fløden til flødeskum i en anden røreskål.
  4. Vend flødeskummet ned til æggesnapsen i den store røreskål med en dejskraber, og rør det forsigtigt rundt.
  5. Tilsæt de grofthakkede smuttede mandler, grofthakket chokolade og marcipan, og vend alle ingredienserne forsigtigt rundt.
  6. Fordel ca. halvdelen af risalamande isen i en stor springform eller anden velegnet form, og hæld lidt kirsebærsovs ud over ismassen med en spiseske.
  7. Vend resten af ismassen ned i formen, og sæt isen i fryseren natten over.
  8. Tag isen ud af fryseren ca. 10-15 minutter før servering, og anret den på en velegnet tallerken eller lignende.
  9. Fordel lidt kirsebærsovs ovenpå isen lige inden servering, og stil lidt ekstra lun kirsebærsovs på bordet.
  10. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Hjemmelavet risalamande is kan holde sig i ca. 2-3 måneder på frost. Server isen med lidt ekstra lun (det smager bare godt lunt) kirsebærsovs i en skål, og top isdesserten med lidt grofthakkede smuttede mandler eller brændte mandler. Du kan også lave isen i en fødevaregodkendt plastikbøtte, hvis du ønsker at portionsanrette isen med en eller flere kugler is.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Risalamande is
Risalamande is
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

forrige indlæg
Belgiske vafler
næste indlæg
Paprikagryde med kylling

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Kylling i fad med karry og ananas

    11. november 2019
  • 5

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 6

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér