2tomater - eller 10-15 små cherry- eller snacktomater
350grejer - i lage
2æg - hårdkogte
0,5iceberg salat
Dressing
1bundtdild - stort, gem lidt til pynt
4dlcreme fraiche
4spskmayonnaise
1citron - friskpresset citronsaft
1,5tskdijonsennep
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Maskeret blomkål
Start med at koge blomkålshovedet mørt i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter. Bring vandet i kog inden du lægger blomkålen i gryden. Hæld vandet fra gryden og lad blomkålen afkøle i minimum 45 minutter.
Hak iceberg salaten groft og fordel det på et stort fad.
Placer blomkålshovedet ovenpå salaten.
Hæld dressingen over det afkølede blomkålshoved.
Pynt fadet med rejer, ærter, tomater i både, kvarte æg og lidt dild.
Server det maskerede blomkål med et stykke lunt groft brød.
Dressing til maskeret blomkål
Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft og hakket dild.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Næringsindhold
Maskeret blomkål
Mængde pr. portion
Calories
501
% Daglig værdi*
Fat
33
g
51
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
288
mg
96
%
Sodium
932
mg
41
%
Potassium
1361
mg
39
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
1819
IU
36
%
Vitamin C
137
mg
166
%
Calcium
250
mg
25
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.