Baregomad.dk » Opskrifter » Forretter » Laksetatar med sennepsmayo

Laksetatar med sennepsmayo

Laksetatar med sennepsmayo

Tag dine gæster med storm med denne lækre opskrift på laksetatar med sennepsmayo, eller gør lidt ekstra ud af hverdagen og overrask dine nærmeste.

Laksetatar med sennepsmayo er en skøn forret, for dem der godt kan lide laks. Utrolig nem at tilberede og smager som en drøm. Perfekt i selskab med en kølig Chardonnay.

Oplagt til nytårsmenuen

Vi havde forleden lavet denne opskrift på laksetatar med sennepsmayo, da vi havde inviteret et hold venner over til spisning. Det var en stor succes. De smørristede rugbrødsstænger som tilbehør satte lige prikken over i'et og alle var vildt begejstrede over denne forret.

Laksetatar med sennepsmayo er en oplagt forret en varm sommerdag i selskab med et glas køligt hvidvin, eller som et indslag til nytårsmenuen.

Som hovedret fik vi denne aften oksemørbrad, så det var svært at få armene ned igen.

Laksetatar med sennepsmayo

Laksetatar med sennepsmayo

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 350 gr. røget laks
 • 350 gr. fersk laks uden ben og skind
 • 1 stort rødløg
 • Ca. 2½ spsk. dijonsennep
 • 1½ dl. mayonnaise
 • ½ citron
 • ½ potte friskhakket purløg
 • 1 potte friskhakket kørvel
 • ½ potte friskhakket dild
 • ½ potte friskhakket persille
 • Salt og friskkværnet peber
 • Rugbrød uden kerner
 • Smør

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Skær den røgede laks i små fine tern. Hvis du har købt et helt stykke fersk laks, skal du filetere det i tynde skiver, inden du hakker det i små tern. Den røgede laks plejer jeg at købe som "sliced", hvor laksen er fileteret og blot skal hakkes i fine tern.
 2. Pil rødløget og hak det fint.
 3. Tag en skål og bland den hakkede laks med det finthakkede rødløg.
 4. Hak alle de forskellige krydderurter fint og vend dem sammen med laksen sammen med 1 ½ spsk. dijonsennep. Rør det hele godt sammen, og smag det til med salt, friskkværnet peber og saften fra en halv citron. Stil skålen på køl indtil servering.
 5. Rør mayonnaisen sammen med 1 spsk. dijonsennep og smag den til med salt og friskkværnet peber. Hæld mayonnaisen op i en sprøjtepose og stil posen på køl.
 6. Smør rugbrødet med lidt smør og rist det gyldent og sprødt på en tør pande ved middel varme. Skær det ristede rugbrød ud i aflange skiver.
 7. Portionsanret din laksetatar med sennepsmayo. Tag fx en kagering med en diameter på ca. 7-8 cm. og placér den midt på tallerkenen. Fyld laksetataren i kageringen og pres det en smule sammen, så laksetataren beholder sin form, når kageringen fjernes.
 8. Sprøjt lidt sennepsmayonnaise ud på tallerkenen og pynt med en stilk dild, lidt finthakket purløg og en blomst fra fx en alpeviol.
 9. Server laksetataren sammen med det ristede rugbrød.
 10. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.