Laksetatar med sennepsmayo

af Baregomad.dk
Laksetatar med sennepsmayo
0 kommentar
0

Tag dine gæster med storm med denne lækre opskrift på laksetatar med sennepsmayo, eller gør lidt ekstra ud af hverdagen og overrask dine nærmeste.

Laksetatar med sennepsmayo er en skøn forret, for dem der godt kan lide laks. Utrolig nem at tilberede og smager som en drøm. Perfekt i selskab med en kølig Chardonnay.

Vi havde forleden lavet denne opskrift på laksetatar med sennepsmayo, da vi havde inviteret et hold venner over til spisning. Det var en stor succes. De smørristede rugbrødsstænger som tilbehør satte lige prikken over i’et og alle var vildt begejstrede over denne forret.

Laksetatar med sennepsmayo er en oplagt forret en varm sommerdag i selskab med et glas køligt hvidvin, eller som et indslag til nytårsmenuen.

Som hovedret fik vi denne aften oksemørbrad, så det var svært at få armene ned igen.

Laksetatar med sennepsmayo

Laksetatar med sennepsmayo

Tag dine gæster med storm med denne lækre opskrift på laksetatar med sennepsmayo, eller gør lidt ekstra ud af hverdagen og overrask… Forretter Laksetatar med sennepsmayo European Print opskrift
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser

  • 350 gr. røget laks
  • 350 gr. fersk laks uden ben og skind
  • 1 stort rødløg
  • Ca. 2½ spsk. dijonsennep
  • 1½ dl. mayonnaise
  • ½ citron
  • ½ potte friskhakket purløg
  • 1 potte friskhakket kørvel
  • ½ potte friskhakket dild
  • ½ potte friskhakket persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • Rugbrød uden kerner
  • Smør

Sådan gør du

Den ferske og røgede laks skæres i fine små tern. Hvis du har købt et helt stykke fersk laks, skal du filetere det i tynde skiver, inden du hakker det i små tern. Den røgede laks plejer jeg at købe som "sliced", hvor laksen er fileteret og blot skal hakkes i fine tern.

Rødløget pilles og hakkes fint.

Tag en skål og bland den hakkede laks med det finthakkede rødløg.

Hak alle de forskellige krydderurter fint og vend dem sammen i laksen sammen med 1½ spsk. dijonsennep. Det hele røres godt sammen og smages til med salt, friskkværnet peber og saften fra ½ citron. Herefter stilles skålen i køleskabet indtil servering.

Rør mayonnaisen sammen med 1 spsk. dijonsennep og smag den til med salt og friskkværnet peber. Hæld mayonnaisen op i en sprøjtepose og stil posen på køl.

Rugbrødet smøres med rigtig Lurpak smør og ristes gyldent og sprødt på en tør, varm pande. Skær det ristede rugbrød ud i aflange, smalle skiver.

Laksetatar med sennepsmayo skal anrettes på hver sin tallerken. Tag en kagering på ca. 10 cm. og placér den midt på tallerkenen. Fyld laksetataren i kageringen og pres det lidt sammen, så laksetataren beholder sin form, når kageringen fjernes.

Sprøjt fire små portioner sennepsmayonnaise på tallerkenen og pynt med en stilk dild, lidt finthakket purløg og en blomst fra eks. en alpeviol.

Laksetatar med sennepsmayo serveres sammen med det ristede rugbrød.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.