Islagkage med browniebund

Denne islagkage med browniebund har efterhånden været et fast indslag til fødselsdage og gæstemiddage gennem de seneste mange år. Den er blevet forfinet og justeret løbende i forhold til den oprindelige opskrift, og er en skøn, velsmagende isdessert, som falder i god jord hos både store og små med hang til en god islagkage, som består af hjemmelavet vanilje- og jordbæris med den mest lækre konfektagtige browniebund. Denne islagkage smager ganske enkelt bare himmelsk af fløde, jordbær, vanilje og chokolade. Som udgangspunkt behøver du ikke at pynte den med jordbær eller andre bær på toppen– det er en smagssag, da isdesserten også smager fantastisk uden andet tilbehør.

Hjemmelavet islagkage med chokoladebund

Det leder hurtigt tankerne hen på en kompleks isdessert, som kun er forbeholdt gastronomiske ildsjæle med det sorte bælte i desserter. Sandheden er dog en helt anden. Islagkage med svampet chokoladebund er såre simpel at tilberede – også uden der står ‘Konditor’ på visitkortet, så kast dig trygt ud i denne opskrift, og forkæl dine gæster eller familie med denne herlige isdessert. Da mine børn var mindre, deltog de ofte i tilberedningen af denne fortryllende isdessert, hvor der altid var kamp om at slikke skeer og piskeris, når først islagkagen var blevet tilberedt.

Prøv lige at se opskriften på: Bananas Foster

Denne opskrift på islagkage med browniebund er:

  • En super lækker islagkage med chokoladebund
  • En mundvandsdrivende lækker isdessert med konfektagtig browniebund
  • Pyntet med friske jordbær og mynteblade
  • Fryseegnet i op til tre måneder, så du kan sagtens lave islagkagen i forvejen
  • Super nem at tilberede uden ismaskine, og kræver kun 4-6 timers indfrysning

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Smør
  • Sukker
  • Brun farin
  • Æg
  • Vaniljesukker
  • Hvedemel
  • Kakaopulver
  • Mørk chokolade eller chokoladeknapper (50-60% kakao)
  • Flormelis
  • Pasteuriserede æggeblommer
  • Fløde
  • Jordbær
  • Lime

Prøv lige at se opskriften på: Daim islagkage

Kan man fryse fløde?
Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Læs her hvordan.

Islagkage med browniebund
Du kan pynte islagkagen med friske jordbær, mynteblade og måske lidt grofthakket chokolade, som får denne isdessert til at ligne noget der kunne komme fra en konditor. Personligt kan jeg godt lide at servere lidt hindbærcoulis til isdesserten, som komplimenterer flødeisen rigtig godt og gør den mere frisk og let end klassisk chokoladesovs.

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Fuglereder

Opskrift på islagkage med browniebund

Islagkage med browniebund og uden brug af ismaskine. Så bliver det ikke nemmere. Der er ikke noget at sige til, at opskriften på islagkage med chokoladebund er så populær. En lækker isdessert, som i al sin enkelhed består af en skøn vanilje- og jordbæris, en konfektagtig chokoladebund og masser af friske jordbærstykker på toppen. En islagkage, som du kan servere til gæstemiddagen, fødselsdagen eller nytårsaften. Skal det være ekstra fint, kan du pynte islagkagen med lidt friske mynteblade og servere en syndig chokoladesovs til islagkagen.

Hvor lang tid før kan jeg lave min islagkage

Jeg er stor fan af desserter, som man kan lave på forhånd. Når vi inviterer gæster vil jeg gerne være nærværende, og alt andet end stresset. Jeg gider ganske enkelt ikke stå og bruge den halve aften i køkkenet, og gå glip af det sociale samvær omkring spisebordet. Det er jo ikke derfor man inviterer gæster. Så desserter der kan laves i forvejen er lige mig. Præcis som med denne opskrift på islagkage med chokoladebund, som du med fordel kan lave i forvejen.

Ja, faktisk kan du lave islagkagen helt op til tre måneder før den skal serveres. Du skal selvfølgelig ikke pynte den før den skal serveres, men selve browniebunden og isen har en holdbarhed i fryseren på minimum tre måneder, men så længe får isdesserter dog aldrig lov til at ligge i fryseren … Jeg E-L-S-K-E-R nemlig is. Og det er sgu lidt hyggeligt med en skål is om aftenen i ny og næ.

God fornøjelse.

Islagkage med browniebund

Islagkage med browniebund

Antal personer: 8-10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 350 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.4/5
( 332 bedømmelser )

Ingredienser:

Browniebund:

  • 120 gr. smør
  • 130 gr. sukker
  • 100 gr. brun farin
  • 2 æg
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 65 gr. hvedemel
  • 50 gr. kakaopulver
  • 100 gr. mørk chokolade eller chokoladeknapper (50-60% kakao)

Vaniljeis:

  • 1 dl. flormelis
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3,75 dl. fløde
  • 2 tsk. vaniljesukker

Jordbæris:

  • 1 dl. flormelis
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3,75 dl. fløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 300 gr. jordbær (frosne eller friske)
  • 1 dl. sukker
  • 2 spsk. friskpresset limesaft

Pynt:

  • 300 gr. friske jordbær, halveret
  • Evt. lidt revet limeskal fra en økologisk lime

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, og lad det køle lidt af.
  3. Hæld smørret ned i en røreskål og pisk det godt sammen med brun farin og sukker til det har en ensartet cremet konsistens.
  4. Tilsæt æg og vaniljesukker til smørblandingen, og pisk det hele godt sammen til en luftig masse.
  5. Si mel, kakaopulver og salt ned i blandingen og pisk det forsigtigt indtil dejen er ensartet.
  6. Hak chokoladen groft (dette kan du springe over, hvis du har chokoladeknapper) og vend 3/4 af chokoladen ned i dejen. Rør forsigtigt chokoladestykkerne rundt i dejen med en dejskraber.
  7. Fordel dejen i en springform (Ø 26 cm.), som er smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
  8. Fordel nu den sidste del af den grofthakkede chokolade på toppen af kagen.
  9. Bag brownien i den forvarmede ovn i ca. 17-20 minutter - alt afhængig af ovntype. Det er vigtigt at den ikke får for meget, og måden du kan kontrollere det på er at ryste bageformen lidt i ovnen. Bevæger midten af brownien sig (lidt gele-agtigt), skal den have lidt mere. Du kan også mærke efter med en kødnål - der skal lige sidde lidt dej på nålen når den er perfekt bagt, men jeg plejer at bruge "ryste-metoden".
  10. Tag browniebunden ud af ovnen, og lad den køle helt af i springformen. Tag herefter brownien ud af springformen, og rengør springformen. Læg bagepapir i bunden af den rengjorte springform, og læg browniebunden tilbage i formen, og pres brownien helt ud til kanterne af formen.

Vaniljeis:

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis til en luftig cremet masse.
  2. Pisk fløden til blød flødeskum i en skål. Det må ikke være stift-stift, men forholdsvis lind i konsistensen.
  3. Hæld flødeskummet ned til æggemassen, og vend forsigtigt det hele rundt med en  dejskraber, så du står tilbage med en luftig, ensartet iscreme.
  4. Fordel iscremen ovenpå den afkølede browniebund, og bank springformen et par gange ned i bordpladen, så iscremen bliver jævnt fordelt i springformen.
  5. Sæt isen i fryseren i 2 timer, og rør forsigtigt rundt i isen et par gange under indfrysningen.

Jordbæris:

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis til en luftig cremet masse.
  2. Pisk fløden til blød flødeskum i en skål. Det må ikke være stift-stift, men forholdsvis lind i konsistensen.
  3. Hæld flødeskummet ned til æggemassen, og vend forsigtigt det hele rundt med en  dejskraber, så du står tilbage med en luftig, ensartet iscreme.
  4. Blend jordbær, sukker og limesaft til en ensartet puré, og vend puréen ned i iscremen.
  5. Tag springformen med vaniljeisen og browniebunden ud af fryseren, og fordel jordbærisen ovenpå vaniljeisen. Sæt springformen tilbage i fryseren i minimum 6 timer inden servering.
  6. Tag islagkagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering, og pynt islagkagen med friske halverede jordbær.
  7. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner