Sådan laver du de lækreste Rasmus Klump pandekager. Start med at piske alle ingredienserne sammen på nær mælken.
Tilsæt mælken lidt efter lidt, imens du pisker.
Dejen skal være glat og uden klumper. Herefter har dejen godt af at hvile på køl i 30 minutter.
Pisk dejen igennem igen og hæld lidt smør på en mellemstor pande.
Bag nu dine Rasmus Klump pandekager ved jævn varme, så de bliver sprøde og lækre. Du opnår det bedste resultat, hvis du kun vender pandekagerne en gang. De skal være fine lysebrune og kanten skal være sprød og gylden.
Du kan enten servere pandekagerne løbende, imens du bager pandekagerne, eller opbevare de bagte pandekager på en tallerken i ovnen ved 75 grader.
Det kræver lige en pandekage eller to, inden du får styr på, hvor lang tid de skal bage på panden og får luret teknikken af med at vende dem på det rette tidspunkt.
Bemærkninger
Rasmus Klump pandekager smager godt naturel eller i selskab med lidt sukker og marmelade.Skal der rigtig hygges, kan du servere lidt vaniljeis til pandekagerne, eller måske lidt Nutella, som smager helt fantastisk oven på en lun pandekage.Du kan også pynte dine Rasmus Klump pandekager med fx blåbær eller skiveskårne jordbær og lidt flydende sirup.
Næringsindhold
Næringsindhold
Pandekager
Mængde pr. portion
Calories
152
% Daglig værdi*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
48
mg
16
%
Sodium
114
mg
5
%
Potassium
99
mg
3
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
172
IU
3
%
Calcium
59
mg
6
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.