Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blomkålssuppe
5
fra 1 stemme
Forkæl dig selv med en cremet blomkålssuppe, der både er sund og velsmagende. Få opskriften og forkæl dine smagsløg med denne nemme ret.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Suppe
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Samlet tid
35
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Thomas
Ingredienser
▢
1
blomkål
▢
3
store
porrer
▢
1,5
l
vand
▢
3
terninger
hønsebouillon
▢
200
g
flødeost
-
naturel
▢
3
kyllingefileter
▢
200
g
bacon
▢
0,5
tsk
muskatnød
-
revet
▢
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
▢
Blomkål renses, stokken fjernes og skæres ud i mindre buketter.
▢
Porrerne renses og skæres ud i tynde skiver.
▢
Blomkål og porrer lægges ned i gryden, hvorefter vand og bouillonterninger tilsættes - grøntsagerne skal lige være dækket af vandet.
▢
Gryden bringes i kog og koger min. 25 min. eller til grøntsagerne er godt møre.
▢
Kyllingefileter renses og gennemsteges på en pande.
▢
Bacontern lægges på bagepapir på en bageplade og steger i ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller til de er mørkebrune og knasende.
▢
De færdigstegte kyllingefileter strimles med to gafler og hældes op i en skål. Bacontern hældes også op i en skål.
▢
Når suppen har kogt ca. 25 min., tilsættes naturel flødeosten og det hele blendes/pureres med en stavblender.
▢
Suppen smages til med salt, peber og revet muskatnød og bringes lige hurtigt i kog, hvorefter suppen er klar til servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Blomkålssuppe
Mængde pr. portion
Calories
502
% Daglig værdi*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
134
mg
45
%
Sodium
2527
mg
110
%
Potassium
802
mg
23
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
1851
IU
37
%
Vitamin C
77
mg
93
%
Calcium
140
mg
14
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.