0,5tskchili - friskhakket eller tørret, eller 1-2 fed pressede hvidløg
2spskolivenolie - eller rapsolie, til panden
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Til blomkålsris starter du med at fjerne alle bladene på din blomkål, hvorefter du skyller det i vand eller lader det ligge i en skål med kold vand i 10 minutter.
Herefter er det i gang med rivejernet, hvor blomkålet rives på den side af rivejernet med de største huller.
Så er det bare at tage "risene" over på den opvarmede pande med olien sammen med eks. hvidløg, chili, karry eller hvad man nu ønsker at krydre blomkålen med. Efter 5 minutter stegning er de klar til servering.
Bemærkninger
Som nævnt tidligere går blomkålsris rigtig godt i spænd sammen med gryderetter og stegt/grillet kød.Det kan nydes både varmt og som koldt tilbehør en sommerdag på terrassen, hvor menuen står på grillet kylling.
Næringsindhold
Næringsindhold
Blomkålsris
Mængde pr. portion
Calories
115
% Daglig værdi*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
645
mg
28
%
Potassium
630
mg
18
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
6
IU
0
%
Vitamin C
102
mg
124
%
Calcium
47
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.