Forside » Fisk og skaldyr » Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)

Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)

laks i ovn opskrift

Nem opskrift på laks i ovn. Lav en lækker ovnbagt laks med en fantastisk senneps-flødesovs, og det er en dejlig ret til de travle hverdage.

Laks i ovn er sund og nem aftensmad for hele familien, som samtidig er antiinflammatorisk kost takket være de mange grøntsager i quinoa salaten, og ikke mindst de sunde omega-3 fedtsyrer i laksestykkerne.

Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen, og findes i en lang række fødevarer som fx fisk, skaldyr, hørfrø, græskarkerner og valnødder.

Jeg er helt vild med disse laksestykker tilberedt i ovn, som bliver løftet til nye kulinariske højder takket være den lækre aromatiske senneps-flødesovs, som rent smagsmæssigt løfter disse laksestykker til nye kulilnariske højder.

Antiinflammatorisk aftensmad med fisk

Jeg og min kone laver mere og mere antiinflammatorisk kost i hverdagen, idet min kone har leddegigt.

Fisk og i særdeleshed laks finder derfor ofte vej til vores ugentlige madplan, som på den ene eller anden måde indgår i en opskrift spækket med grøntsager, quinoa, bælgfrugter og andre gavnlige fødevarer, som har en positiv effekt på inflammatorisk gigt.

Vi følger ikke nogen bestemt kostplan, men har efterhånden fået en god indsigt i de fødevarer, som har en gavnlig effekt på gigt og betændelsestilstande i kroppen. Og som giver en generel velvære i hele kroppen.

Ovnbagt laks er både nem og velsmagende aftensmad med fisk, og kan varieres i det uendelige rent smagsmæssigt. I løbet af godt og vel en halv time, kan du servere ovnbagte laksestykker for hele familien, og jeg er ret overbevist om, at disse laksestykker vil gå rent ind hos selv de mest fiskeforskrækkede individer.

Den velsmagende quinoa salat med feta fuldender dette måltid, og skulle der være lidt quinoa salat tilovers, vil der med statsgaranti blive kamp om resterne dagen derpå.

Jeg skal hilse og sige, at quinoa salat i madpakken er et hit.

Prøv lige at se opskriften på: Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Denne opskrift på ovnbagt laks med cremet senneps-flødesovs er:

  • Et super lækkert og velsmagende måltid med laksestykker i ovn
  • Laks i ovn på den nemme måde
  • Aftensmad med fisk, som hele familien vil kunne lide
  • Sund antiinflammatorisk aftensmad

Prøv lige at se opskriften på: Fyldte peberfrugter med quinoa og grønkål

Laks i ovn
Her serveres laksestykkerne sammen med en lækker quinoasalat med feta, som er en utrolig sund og mættende salat - spækket med fibre, essentielle amino- og omega-3 fedtsyrer samt masser af proteiner.

Prøv lige at se opskriften på: Mørbradgryde (opskrift med bacon, pølser og mørbrad)

Ovnbagt laks er nem at gå til

Ovnbagt laks kan næsten tilberedes med bind for øjnene, og er samtidig utrolig velsmagende. Det er sund aftensmad med fisk for hele familien, som kan tilberedes på selv den mest travle hverdag, hvor overskuddet ikke er til timelang madlavning.

Laksestykkerne passer jo sig selv i ovnen, og imens kan du tilberede quinoasalaten eller andet passende tilbehør.

Kombinationen af fløde, parmesan, dijonsennep, dild, citron og forårsløg løfter disse laksestykker til nye højder rent smagsmæssigt.

Du skal starte med at tilberede senneps-flødesovsen og koge quinoaen til salaten.

Laksestykkerne skal placeres i et smurt ildfast fad, hvorefter den cremede flødesovs fordeles ovenpå og langs siderne af fiskestykkerne.

Sæt fadet med fisken i ovnen, og når laksen er færdigtilberedt, topper du laksestykkerne med forårsløg skåret i tynde skiver.

Se også: Frikadeller (nem opskrift på fars til danske frikadeller)

Hvornår er laksen færdig?

Tilberedningstiden er ca. 10-12 minutter alt afhængig af størrelsen på laksestykkerne.

Du kan altid se hvornår et stykke laks er færdigtilberedt, ved at stikke en gaffel ned mellem flagerne i kødet.

Kan du skille lakseflagerne ad, samtidig med at kødet i midten ikke længere er råt, er laksen færdig og klar til servering.

Der er ikke noget at sige til, at laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet, og denne opskrift på laks i ovn er helt klart en af familiens helt store favoritter.

Opskrift på laks i ovn

laks i ovn opskrift

Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på laks i ovn. Lav en lækker ovnbagt laks med en fantastisk senneps-flødesovs, og det er en dejlig ret til de travle hverdage.
Udskriv Facebook Pinterest
RetFisk
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

Laks i ovn

  • 4 stk. laks - laksefileter á ca. 125-150 gram
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - eller smør
  • 2 forårsløg - i tynde skiver til pynt

Senneps-flødesovs

  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g parmesan - fintrevet
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 citron - skallen fra en hel økologisk citron og saft fra en halv
  • 2 spsk dild - finthakket
  • 4 forårsløg - skåret i tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber

Quinoasalat med feta

  • 1,5 dl quinoa - (ukogt)
  • 200 g feta - skåret eller smuldret i mundrette stykker
  • 1 rødløg - finthakket
  • 100 g grønkål - grofthakket
  • 1 rød peberfrugt - eller to røde snackpeber, udkernet og skåret i tynde skiver
  • 1 avocado - udkernet og skåret i mundrette stykker
  • 75 g grønne bønner - frosne bønner optøet i kogende vand

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • citronsaft - friskpresset saft fra en halv økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Laks i ovn

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Smør et ildfast fad med lidt neutral madlavningsolie eller smør. Læg laksefileterne ned i det ildfaste fad, og krydre med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel sovsen ovenpå og ved siden af laksestykkerne i det ildfaste fad, og sæt fadet i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til laksestykkerne er gennemstegte med en kernetemperatur på ca. 55-60 grader.
  • Tag fadet ud af ovnen, og drys lidt forårsløg ovenpå laksestykkerne i fadet.

Senneps-flødesovs

  • Hæld alle ingredienserne til senneps-flødesovsen ned i en lille gryde med undtagelse af forårsløg, dild og parmesan, og bring sovsen i kog under omrøring.
  • Lad sovsen simre i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring, og vend herefter parmesan, dild og forårsløg ned i sovsen. Lad sovsen koge op under omrøring i yderligere et par minutter, og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Quinoasalat med feta

  • Kog quinoaen efter anvisningerne på emballagen. Du skal sørge for at skylle quinoaen godt under koldt vand i en sigte, inden du koger quinoaen i en gryde. Quinoa skal koges uden låg de første 10 minutter, og når vandet er blevet absorberet tager du gryden af varmen, og lægger låg på gryden i ca. 5 minutter, hvilket får den færdigkogte quinoa til at puffe op. Lad den færdigkogte quinoa køle lidt af inden du blander quinoaen med de øvrige ingredienser.
  • Hæld de grønne bønner op i en dyb tallerken, og hæld kogende vand over bønnerne, så de kan tø op. Lad de optøede bønner dryppe af i en sigte, og halver dem på midten.
  • Skyl peberfrugten under koldt vand, og halver den på langs. Fjern kernehuset og alle frøene, og skær peberfrugten ud i tynde strimler.
  • Skyl grønkålen grundigt under koldt vand, og hak den groft.
  • Pil rødløget og hak det fint.
  • Udkern avocadoen og skær frugtkødet ud i mindre tern.
  • Hæld alle grøntsagerne op i en stor salat- eller røreskål.
  • Vend den kogte quinoa ned til alle de øvrige grøntsager i skålen, og hæld dressingen ud over alle ingredienserne. Krydre med salt og friskkværnet peber, og rør alle ingredienserne godt sammen med en grydeske.
  • Hak eller smuldre fetaen groft, og vend fetaen ned til grøntsagerne i røreskålen, og vend det forsigtigt rundt.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål, og hæld det ud over alle grøntsagerne i røreskålen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og rør alle ingredienserne godt sammen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)
Mængde pr. portion
Kalorier
1.002
% Daglig værdi*
Fedt
 
75
g
115
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
206
mg
69
%
Natrium
 
2.637
mg
0
%
Kalium
 
1.55
mg
0
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
5.125
IU
0
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
574
mg
57
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

1 kommentar til “Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.