1citron - skallen fra en hel økologisk citron og saft fra en halv
2spskdild - finthakket
4forårsløg - skåret i tynde skiver
salt og friskkværnet peber
Quinoasalat med feta
1,5dlquinoa - (ukogt)
200gfeta - skåret eller smuldret i mundrette stykker
1rødløg - finthakket
100ggrønkål - grofthakket
1rød peberfrugt - eller to røde snackpeber, udkernet og skåret i tynde skiver
1avocado - udkernet og skåret i mundrette stykker
75ggrønne bønner - frosne bønner optøet i kogende vand
Dressing
0,5dlolivenolie
3spskæbleeddike
1spskakaciehonning
citronsaft - friskpresset saft fra en halv økologisk citron
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Laks i ovn
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig over- og undervarme.
Smør et ildfast fad med lidt neutral madlavningsolie eller smør. Læg laksefileterne ned i det ildfaste fad, og krydre med salt og friskkværnet peber.
Fordel sovsen ovenpå og ved siden af laksestykkerne i det ildfaste fad, og sæt fadet i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til laksestykkerne er gennemstegte med en kernetemperatur på ca. 55-60 grader.
Tag fadet ud af ovnen, og drys lidt forårsløg ovenpå laksestykkerne i fadet.
Senneps-flødesovs
Hæld alle ingredienserne til senneps-flødesovsen ned i en lille gryde med undtagelse af forårsløg, dild og parmesan, og bring sovsen i kog under omrøring.
Lad sovsen simre i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring, og vend herefter parmesan, dild og forårsløg ned i sovsen. Lad sovsen koge op under omrøring i yderligere et par minutter, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
Quinoasalat med feta
Kog quinoaen efter anvisningerne på emballagen. Du skal sørge for at skylle quinoaen godt under koldt vand i en sigte, inden du koger quinoaen i en gryde. Quinoa skal koges uden låg de første 10 minutter, og når vandet er blevet absorberet tager du gryden af varmen, og lægger låg på gryden i ca. 5 minutter, hvilket får den færdigkogte quinoa til at puffe op. Lad den færdigkogte quinoa køle lidt af inden du blander quinoaen med de øvrige ingredienser.
Hæld de grønne bønner op i en dyb tallerken, og hæld kogende vand over bønnerne, så de kan tø op. Lad de optøede bønner dryppe af i en sigte, og halver dem på midten.
Skyl peberfrugten under koldt vand, og halver den på langs. Fjern kernehuset og alle frøene, og skær peberfrugten ud i tynde strimler.
Skyl grønkålen grundigt under koldt vand, og hak den groft.
Pil rødløget og hak det fint.
Udkern avocadoen og skær frugtkødet ud i mindre tern.
Hæld alle grøntsagerne op i en stor salat- eller røreskål.
Vend den kogte quinoa ned til alle de øvrige grøntsager i skålen, og hæld dressingen ud over alle ingredienserne. Krydre med salt og friskkværnet peber, og rør alle ingredienserne godt sammen med en grydeske.
Hak eller smuldre fetaen groft, og vend fetaen ned til grøntsagerne i røreskålen, og vend det forsigtigt rundt.
Dressing
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål, og hæld det ud over alle grøntsagerne i røreskålen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og rør alle ingredienserne godt sammen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Laks i ovn (opskrift på ovnbagt laks med lækker sovs)
Mængde pr. portion
Calories
1.002
% Daglig værdi*
Fat
75
g
115
%
Saturated Fat
28
g
175
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
31
g
Cholesterol
206
mg
69
%
Sodium
2.637
mg
0
%
Potassium
1.55
mg
0
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
50
g
100
%
Vitamin A
5.125
IU
0
%
Vitamin C
89
mg
108
%
Calcium
574
mg
57
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.