1svinemørbrad - skåret i store mundrette stykker, 400-500 g skinkekød i tern kan også anvendes
200gbacon - i tern, bacon i skiver kan også anvendes
200gcocktailpølser
2,5dlmadlavningsfløde
350gchampignon - skåret i kvarter eller skiver
2røde peberfrugter - skåret i rustikke strimler
2løg - skåret i tynde både
3fedhvidløg - presset
2spsktomatkoncentrat - 1 lille dåse på 70 g
1dåsehakkede tomater
1,5spskpaprika - mild
1tskrøget paprika
2spskæbleeddike
1spskrørsukker
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Steg baconternene sprøde ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i en stor gryde. Læg de sprødstegte bacontern over i en røreskål.
Steg cocktailpølserne gyldne i fedtstoffet fra baconternene, og læg de brunede cocktailpølser ned i skålen til baconternene.
Puds svinemørbraden fri for sener og fedt, og halver den på langs. Skær de to halve mørbradstykker ud i fingertykke stykker.
Brun mørbradskiverne i fedtstoffet fra baconternene, og læg de brunede mørbradstykker ned i røreskålen.
Rens champignonerne under koldt vand, og skær dem i kvarte eller halve stykker.
Pil løgene og skær dem ud i tynde både.
Skyl, udkern og skær peberfrugterne i rustikke strimler.
Steg løg, hvidløg, champignoner og peberfrugter i det resterende fedtstof i gryden, hvor du også har stegt mørbradstykkerne. Steg grøntsagerne i 3-4 minutter, eller til løgene begynder at tage lidt farve.
Tilsæt de grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, de to slags paprika, æbleeddike, rørsukker og madlavningsfløde, og rør alle ingredienserne godt rundt i gryden.
Hæld mørbradstykkerne og baconternene tilbage i gryden, og bring gryderetten i kog under omrøring. Når retten koger skruer du ned for varmen, og lader retten simre videre i yderligere 12-15 minutter.
Tilsæt de brunede cocktailpølser og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Pynt paprikagryden med lidt grofthakket persille, og server retten til fx kogte ris, kartoffelmos eller bulgur.
Bemærkninger
Kogte ris og dampede bønner smager rigtig godt til hjemmelavet paprikagryde.Du kan også servere brune ris eller blomkålsris, hvis du ønsker et sundere alternativ.Jeg anbefaler, at du smager sovsen til med sukker og æbleeddike, da det komplimenterer det bitre fra paprikaen, det sure og syrlige fra tomaterne, og det salte fra baconternene og cocktailpølserne.Resultatet er en super lækker flødesovs.
Næringsindhold
Næringsindhold
Paprikagryde
Mængde pr. portion
Calories
533
% Daglig værdi*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
137
mg
46
%
Sodium
2416
mg
105
%
Potassium
1614
mg
46
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
55
g
110
%
Vitamin A
3750
IU
75
%
Vitamin C
94
mg
114
%
Calcium
158
mg
16
%
Iron
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.