0,5dlsoltørrede tomater - finthakkede/blendede, eller 3-4 spsk tomatpesto
oliven - sorte, kan undlades, hvis børnene ikke bryder sig om oliven
Kødboller
500ghakket oksekød - 8-12% - giver god smag
1æg
2fedhvidløg - presset
1løg
1dlmælk - vand eller fløde (hvad du nu har ved hånden)
1tskpaprika
4spskmandler - blendede (mandelmel)
rosmarin - frisk og hakket, eller 1 tsk tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tomatsauce
Løg og hvidløg sauteres i lidt olie indtil løgene er klare og blanke.
Resten af ingredienserne hældes i gryden og det hele simrer mens du tilbereder kødbollerne - ca. 30 min.
Kødboller
Alle ingredienser blandet sammen og farsen hviler et øjeblik - gerne 30 min. på køl inden den formes til de lækre kødboller.
Du kan forme kødbollerne med en spiseske. De formede kødboller ligges på en bradepande med bagepapir og sættes derefter ind i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovnvarme i ca. 15 minutter.
De færdige kødboller lægger du over i et ildfast fad, hvor den færdiglavede tomatsauce hældes over.
Fadet med kødbollerne og saucen stilles nu ind i ovnen igen, hvor de gratineres i yderligere 10 minutter.
Du kan også putte de færdige kødboller ned i tomatsaucen og lade dem koge med i en 10 minutter., hvorefter retten serveres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kødboller i tomatsauce
Mængde pr. portion
Calories
537
% Daglig værdi*
Fat
29
g
45
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
129
mg
43
%
Sodium
1794
mg
78
%
Potassium
1904
mg
54
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
24
g
27
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
856
IU
17
%
Vitamin C
36
mg
44
%
Calcium
210
mg
21
%
Iron
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.