2spskgastrik - (2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. rørsukker kan også anvendes)
2spskribsgelé
25gblåskimmelost - (kan undlades, men giver en god vildtsmag)
madkulør
salt og friskkværnet peber
Maizena - til jævning
Fremgangsmåde
Selve farsbrødet (forloren hare)
Forvarm ovnen til 250° grader almindelig over- og undervarme.
Steg baconternene sprøde i en gryde. Når baconternene er ved at være sprøde, vender du de hakkede løg ned til baconternene i gryden. Steg løgene klare og bløde i ca. 4-5 minutter, og tag gryden af varmen.
Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber. Tilsæt æg, mælk, rasp, ribsgelé, havregryn, sprødstegte bacontern og løg, og rør farsen ensartet og fast med en håndmixer.
Form farsen til et aflangt farsbrød i et smurt ildfast fad, og fordel baconskiverne ovenpå farsbrødet. Tryk baconskiverne godt ind under farsbrødet, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.
Bag farsbrødet ved 250 grader i 20 minutter, og skru herefter ned for varmen til 180° grader.
Hæld mælk og svinebouillon ned i fadet, og lad farsbrødet stege videre i ca. 30 minutter.
Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og læg den forlorne hare over på et skærebræt, og dæk farsbrødet til med staniol.
Skær farsbrødet ud i fingertykke skiver, og server den forlorne hare sammen med det øvrige tilbehør.
Sauce
Hæld stegeskyen fra det ildfaste fad gennem en sigte ned i en passende gryde, og tilsæt piskefløde, ribsgelé, gastrik, blåskimmelost og madkulør. Har du ikke gastrik, skal du blot tilsætte et par spiseskefulde æbleeddike og en spiseskefuld sukker. Det tilfører dybde og syre til sovsen.
Bring sovsen i kog og lad sovsen koge videre i 3-4 minutter under omrøring. Du kan evt. jævne sovsen med lidt majsmel opløst i koldt vand, hvis sovsen skal være tykkere i konsistensen.
Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber, ribsgelé og blåskimmelost. Blåskimmelosten smelter i sovnen, og giver en fantastisk smag af vildt.
Bemærkninger
Tilbehør:Kogte kartofler eller smørstegte kartoflerDampede haricots verts (grønne bønner) eller bønnesalat med baconGlaserede perleløgPersille til pynt, finthakket
Næringsindhold
Næringsindhold
Forloren hare
Mængde pr. portion
Calories
965
% Daglig værdi*
Fat
68
g
105
%
Saturated Fat
35
g
219
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
22
g
Cholesterol
247
mg
82
%
Sodium
3793
mg
165
%
Potassium
772
mg
22
%
Carbohydrates
39
g
13
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
1566
IU
31
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
292
mg
29
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.