Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Vores sommerferie gik i 2016 til solskinsstaten Florida i USA. 16 fantastiske dage i bagende solskin og intens varme. Herligt, but hot and sweaty! Turen startede i Miami og gik sydover til Key West, hvor vi for en stund trådte i Ernest Hemingways fodspor og oplevede en anden tidsalder. Stemningen i Key West er helt fantastisk. En kombination af Caribien, Cuba og USA. Man føler sig sat tilbage i tiden for en stund og mærker den intense varme og stemning, som hersker overalt i Key West.

Denne opskrift på chicken tikka masala er:

  • Den ultimative opskrift på klassisk chicken tikka masala
  • Indisk gryderet spækket med smag
  • Med marinerede kyllingestykker i græsk yoghurt
  • Smagfuld og lækker aftensmad, som er nem at tilberede

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Græsk yoghurt 10%
  • Hvidløg
  • Frisk ingefær
  • Stødt koriander
  • Spidskommen
  • Garam masala
  • Gurkemeje
  • Stødt nelliker
  • Chiliflager
  • Madlavningsfløde
  • Tomatkoncentrat
  • Løg
  • Mandler
  • Brun farin

Prøv lige at se opskriften på: Butter chicken

Chicken tikka masala i Key West
Et charmerende gadebillede i Key West. Kombinationen af den cubanske, caribiske og amerikanske kultur kommer til udtryk mange steder.

Herfra gik turen videre til Fort Myers, som byder på en af USA's bedste sandstrande. Under vores ophold i Fort Myers, oplevede vi amerikanernes 4th of July, hvilket var en stor oplevelse med fyrværkeri og festlige amerikanere om aftenen. Fra Fort Myers gik turen næsten tværs igennem Florida mod Orlando, som var feriens sidste destination. Efter ca. 8 dage med en del fastfood på programmet, havde hele familien et stort ønske om et ordentligt måltid, da vi ankom til Orlando.

Prøv lige at se opskriften på: Raita

Der er som udgangspunkt intet i vejen med lidt fastfood engang i mellem. Desværre var der langt imellem de sunde og veltilberedte frokostmåltider på vores rundtur i Florida. Fastfood for amerikanerne består stadigvæk af burgere, pizzaslices, donuts, fries, sandwiches og alle mulige former for friturestegte hjerte-kar skadelige måltider.

Indisk tikka masala hos Guru Restaurant i Orlando

I vores lækre poolhus i Orlando med ordentlig wifi-dækning og et køligt airconditioneret indeklima, gik sønnike og jeg på Tripadvisor for at opsnuse et godt spisested. Valget faldt på en lækker indisk restaurant, Guru Restaurant and Catering i Clermont, ca. 12 km. kørsel fra vores poolhus i Orlando. Et mindre indisk spisested med rigtig fine anmeldelser og kendt for deres autentiske indiske køkken.

Prøv lige at se opskriften på: Naanbrød

Guru Restaurant og deres tikka masala
Guru Restaurant and Catering i Clermont er en mindre forstad til Orlando. Denne aften fik vi ægte indisk mad lavet med hjertet. Store portioner, fornuftige priser og en udsøgt betjening.

Bedøm restauranten på deres tikka masala

Der er en uskreven regel der siger, at man altid kan bedømme en indisk restaurant på deres gastronomiske formåen, ved at bestille deres butter chicken eller tikka masala. Valget faldt på Guru's Chicken Tikka Masala og det var et godt valg. Ind kom friskbagt indisk fladbrød, ris og den mest velsmagende chicken tikka masala med friske korianderblade på toppen. Efter hamburgere, sandwiches, donuts og pizzaer i lange baner, var dette indiske måltid meget kærkomment. Indisk autentisk mad med hjertet. Intet mindre.

Om aftenen fik Guru også deres velfortjente anmeldelse på Tripadvisor, som ejerne af restauranten gengældte med "Thank you Thomas and enjoy your vacation!". Nogle uger efter vores hjemkomst til Danmark, meldte lysten sig igen for en omgang tikka masala. Her genskaber jeg lidt af den indiske stemning fra Clermont, Florida.

God fornøjelse.

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 650 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 82 bedømmelser )

Ingredienser:

Marinade:

  • 700-800 gr. kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
  • 2 dl. græsk yoghurt 10%
  • 5 fed hvidløg, finpresset
  • 25 gr. frisk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 0,5 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sauce:

  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 140 gr. tomatkoncentrat (1 stor dåse)
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 50 gr. mandler, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 25 gr. frisk ingefær, finpresset
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. garam masala
  • 2 spsk. brun farin
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Pynt:

  • Friske korianderblade (persille kan også anvendes)
  • Mandelsplitter (kan undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Marinade:

  1. Vend alle ingredienserne til marinaden op i en stor røreskål, og bland den græske yoghurt sammen med alle krydderierne, finpresset hvidløg og fintrevet ingefær.
  2. Hæld kyllingestykkerne op i marinanden, og vend kyllingekødet godt rundt i marinaden.
  3. Dæk røreskålen til og stil skålen på køl i minimum 1 time, men gerne længere - helt op til 24 timer.
  4. Forvarm ovnen til 250° grader almindelig over- og undervarme.
  5. Kom det marinerede kyllingekød op i et smurt ildfast fad, og lad så meget af marinanden forblive i røreskålen, som skal bruges til saucen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, og tag det ud af ovnen når tiden er gået.
  6. Gå videre med tilberedningen af sauce, ris og raita.

Sauce:

  1. Opvarm lidt olie i en gryde, og steg løgene blanke og bløde i ca. 6-7 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  2. Tilsæt hvidløg, tomatkoncentrat, mandler, brun farin, ingefær og alle krydderierne, og vend dem godt rundt i de sauterede løg. 
  3. Hæld madlavningsfløden ned i gryden til alle de øvrige ingredienser, og bring sovsen i kog under omrøring.
  4. Vend alle kyllingestykkerne og den resterende marinade fra røreskålen og det ildfaste fad ned i sovsen, og bring retten i kog under omrøring. Lad nu retten simre videre under låg i yderligere 15 minutter.
  5. Smag retten til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere brun farin.
  6. Drys retten med mandelsplitter og friske korianderblade, og server din tikka masala til kogte ris, naanbrød og raita.
  7. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel lave marinaden til kyllingestykkerne dagen i forvejen, og lade kyllingekødet marinere på køl i et døgns tid inden det skal tilberedes.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Chicken tikka masala
Tikka masala

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.