Ashgrove Chardonnay Special Reserve

“Smøragtig Chardonnay der smelter på tungen”
93 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Australien, South Eastern Australia
Pris: 64,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Se nu lige her hvad vi har i glasset – klassisk frugtig Chardonnay fra Chardonnay-landet over dem alle, Australien. Landet på den anden side af jordkloden, hvor Chardonnay stortrives under disse varme himmelstrøg, som frembringer den karakteristiske smørfedme og tropiske karakter, som går direkte i hjertekulen hos mange vinelskere. Chardonnay kan både blive for vulgær eller for stringent i stilen – alt efter geografi, klima og anvendelsen af nye egetræsfade. Ashgrove Chardonnay Special Reserve lander overraskende midt imellem disse to stole, for den er hverken for vulgær eller for stringent, og man fornemmer missandten en smule mineralitet i vinen, som gør den til et rigtig frisk og indbydende bekendtskab. Den opleves forholdsvis tør i munden, medium fyldig og med en uimodståelig cremet smørtekstur, som får de tropiske frugter til at lægge sig på tungen som flydende honning – godt understøttet af en frisk underliggende syrerygrad, som gør vinen frisk og læskende. Det er australsk Chardonnay med stor publikumstække, som til prisen leverer en fortrinlig præstation og en overraskende friskhed og mineralitet, som man normalt ikke forbinder med lignende vine i dette prisleje. Vellavet klassisk australsk Chardonnay til en ganske attraktiv pris. What’s not to like?

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner