Ponte Lungo Curioso 2017

“Frugtdreven toscansk pleaser til det brede publikum”
92 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Toscana
Pris: 65,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Ponte Lungo Curioso 2017 minder umiddelbart ikke om en toscansk rødvin, men ikke desto mindre er denne bløde publikumspleaser fremelsket i det bølgende toscanske landskab på henholdsvis Sangiovese og Merlot. Resultatet er slet ikke så ringe endda, og minder stilmæssigt om en Ripasso og en frugtdreven syditaliener, som har potentiale til at gå rent ind hos Hr. og Fru Danmark. Det smager godt, hvis man er til det sødmefulde hjørne, og er frem for alt en veldrejet sofahyggevin, som på en god dag også kan tage kampen op med en fredagspizza eller lillemors farsbrød. I glasset er den flot mørk rubinrød, og ud af næsen vælter solmodne mørke frugter som Amarena-kirsebær, blommer, hindbær, kakao, eg og diskrete noter af julekrydderier. Smagen er blød og fyldig, og byder på tætpakket frugt, som blidt kærtegner tungen i ledtog med en frisk underliggende syre og bløde velpolerede tanniner. Eftersmagen er forholdsvis intens og dejlig behagelig med en velafstemt sødme uden den helt store dybde. Ponte Lungo Curioso 2017 er som skræddersyet til de danske ganer, og præsterer stabilt hele vejen.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner