Forside » Brød » Drømmekagesnegle

Drømmekagesnegle

Drømmekagesnegle

Jeg er personlig ret begejstret for klassiske kanelsnegle og ikke mindst en svampet drømmekage fra Brovst toppet med karamelliseret kokosfyld. Hvorfor nøjes med den ene eller anden udgave, når du nu kan kombinere det bedste fra begge verdener. Må jeg præsentere dig for drømmekagesnegle. Den ultimative drømmeudgave af snaskede snegle spækket med karamelliseret drømmekagefyld af brun farin, smør og masser af kokosmel.

Drømmekagesnegle er kort og godt svampede snegle fremstillet af den mest bløde og velsmagende gærdej, som rulles ud og toppes med drømmekagefyld. Sneglene bager jeg helt tæt op af hinanden i en bageform, så de bliver ekstra saftige og svampede. Du kan også bage dem i en muffinsform af metal eller på en ganske almindelig bageplade.

Prøv lige at se opskriften på: Citronkage

Opskrift på drømmekagesnegle

Opskriften er inspireret af Nicolaos Strangas, som på et tidspunkt lavede onsdagssnegle med drømmekage-topping, og så mine egne to opskrifter på henholdsvis kanelsnegle og drømmekage. I modsætning til Strangas opskrift, vælger jeg at fordele al drømmekagefyldet ovenpå dejen, som jeg så ruller sammen til en roulade, og skærer ud i fingertykke skiver som hvis det var helt almindelige kanelsnegle. Den øverste del af toppingen karamelliserer under bagningen, hvorimod fyldet indeni sneglene forbliver snasket, og gør disse snegle ekstra svampede og uimodståelige.

Dejen skal rulles ud til et rektangel med en tykkelse på ca. en centimeter. Dejen skal gerne være så smidig, at det ikke er nødvendigt at drysse mel på bordpladen. Fordel kokosfyldet jævnt ovenpå dejen, og rul dejen forholdsvis stramt sammen til en roulade.

Prøv lige at se opskriften på: Æblekage

Denne opskrift på drømmekagesnegle er:

  • Den ultimative opskrift på snaskede snegle spækket med karamelliseret drømmekagefyld
  • Luksus snegle med drømmekagefyld
  • Drømmekagesnegle fuld af kokos-remonce med brun farin
  • Legende let at fremtrylle med ganske få ingredienser
  • Perfekt til brunchbordet, fødselsdagsbordet eller dine kagesultne kolleger
  • Fryseegnet både ubagt og bagt

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Gær
  • Mælk
  • Smør
  • Æg
  • Sukker
  • Salt
  • Vanilje
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Kokosmel
  • Brun farin
  • Lys eller mørk sirup (kan undlades)

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Snegle med drømmekage-topping
Når du bager sneglene med drømmekagefyld i en bageform, bliver krummen ekstra svampet og blød, da dejen ikke udtørrer på samme måde, som hvis de bliver bagt enkeltvis på en bageplade. Sneglene laves som almindelige snegle ud af en blød gærdej, som rulles ud til et rektangel med en tykkelse på ca. en centimeter. Herefter smører du drømmekagefyldet ovenpå dejen, og ruller dejen forholdsvis stramt sammen til en roulade. Rouladen skærer du ud i fingertykke skiver (ca. 3 cm.), og placerer dem i en bageform, muffinsform eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drømmekagefyld
Drømmekagefyldet rører du sammen med en gaffel eller med klør fem, og fordeler det jævnt ovenpå den udrullede gærdej. På denne måde får du glæde af det snaskede fyld gennem hele sneglen, og ikke kun på toppen. Den øverste del af toppingen karamelliserer under bagningen - præcis som du kender det fra den klassiske drømmekage fra Brovst.
Drømmekagesnegle i bageform
Sneglene skal placeres i bageformen med en centimeters luft imellem hver enkelt snegl, og vil under efterhævningen støde siderne mod hinanden, hvilket giver den ekstra bløde skorpe.

Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage

Snegle med snasket drømmekagefyld

Disse snegle med snasket drømmekagefyld bestående af brun farin, smør, sirup og kokosmel er sødt bagværk på den helt store klinge. Kort og godt en drøm af en svampet og snasket snegl, som vil løfte dit brunch- eller fødselsdagsbord til nye højder. Jeg genbruger opskriften på gærdejen fra mine populære kanelsnegle her på bloggen, som er tilsat en smule kardemomme, hvilket tilføjer en ekstra smagsmæssig dimension.

God bagelyst.

Drømmekagesnegle

Print
Serves: 16 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 82 voted )

Ingredients

  • Dej til drømmekagesnegle:
  • Ca. 600 gr. hvedemel (tilsættes lidt ad gangen)
  • 50 gr. gær
  • 2 dl. fingervarm mælk (ca. 37° grader)
  • 100 gr. blødt smør, skåret i små tern
  • 2 æg
  • 100 gr. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • Drømmekage remonce:
  • 150 gr. smør
  • 140 gr. kokosmel
  • 225 gr. brun farin
  • 3 spsk. lys eller mørk sirup (kan undlades)

Instructions

Dej til drømmekagesnegle:

  1. Opløs gæren i den fingervarme mælk i en stor røreskål.
  2. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt, kardemomme, kanel, vanilje og blødt smør i mindre tern og ælt dejen godt igennem - gerne 10-15 minutter på en køkkenmaskine.
  3. Dejen skal være glat og lige akkurat slippe din finger, men stadigvæk være blød og smidig.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 60 minutter.
  5. Imens dejen hæver rører du smør, brun farin, sirup, sukker og kokosmel sammen i en skål med en gaffel eller klør fem. Stil remoncen til side.
  6. Rul nu dejen ud efter hævning til et rektangel med en tykkelse på ca. 0,8 cm. og smør remoncen ud i et jævnt lag.
  7. Rul dejen sammen til en roulade - forholdsvis stramt, og skær den ud i skiver med en tykkelse på ca. 3 cm.
  8. Du kan vælge at lave sneglene i en bageform, springform, muffinsform eller på en almindelig bageplade beklædt med bagepapir. Placer sneglene på højkant i bageformen med ca. 1 cm. afstand imellem dem.
  9. Lad sneglene efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg.
  10. Bag sneglene i ca. 15-18 minutter ved 180° grader varmluft, og lad dem afkøle lidt i bageformen eller på en bagerist.
  11. Smager allerbedst friskbagte og lune.
  12. Velbekomme.

Drømmekage remonce:

  1. Rør alle ingredienserne sammen til drømmekage-toppingen med en gaffel eller klør fem i en røreskål.
Snegle med drømmekagefyld
Drømmekagesnegle

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *