Forside » Brød » Burgerboller

Burgerboller

billede med burgerboller

Sådan bager du lækre og hjemmebagte burgerboller. De helt klassiske brød til en hjemmelavet burger, og denne opskrift er super nem at gå til.

Hjemmebagte burgerboller. Bedre bliver det ikke og så er endda meget nemme at bage.

Også her gælder, at de hjemmelavede er bedst, og disse brød til burgere er nemme at lave og så smager de altså fremragende.

Bløde og lækre, Lige som du gerne vil have dem. Og så simpel en opskrift, at børnene kan bage dem alene. God bagelyst.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på burgerboller

Du får 12 stk. ud af denne opskrift.

billede med burgerboller

Burgerboller

5 fra 1 stemme
Sådan bager du lækre og hjemmebagte burgerboller. De helt klassiske brød til en hjemmelavet burger, og denne opskrift er super nem at gå til.
Udskriv Facebook Pinterest
RetBrød
KøkkenDansk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Hævetid samlet45 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal12 stk.
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 3,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel - måske lidt mere
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 75 g smør - smeltet

Pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk mælk

Sådan gør du

  • Lun mælk og kom den i skålen til en røremaskine med dejkrog påmonteret. Smuldr gæren i og rør det ud.
  • Kom hvedemel i sammen med æg, salt, sukker og smeltet smør, og ælt det igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt lidt mere mel så dejen er let og smidig, og dejen er færdigæltet når den den slipper kanten på skålen.
  • Tag dejen ud på bordet og fold den sammen et par gange. Lad den hvile tildækket i 15 minutter.
  • Del dejen i 12 lige store stykker (de skal veje omkring 90 gram/stk.).
  • Spænd dem op som boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade som burgerboller med hånden, pensl med sammenpisket æg og mælk og prik dem let med en gaffel.
  • Stil nu en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, hvor du bager burgerbollerne i cirka 10 minutter. Her fjernes den dybe bradepande selvfølgelig først. Bages på næstnederste rille.

Næringsindhold

Næringsindhold
Burgerboller
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
259
mg
11
%
Kalium
 
129
mg
4
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
247
IU
5
%
Vitamin C
 
0.004
mg
0
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Efter bagning

Lad de nybagte burgerboller køle af på en rist, hvorefter de er klar til brug.

Burgerbollerne kan sagtens fryses ned.

Ønskes de lavet med sesamfrø kommes disse på lige efter pensling.

1 kommentar til “Burgerboller”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.