Lun mælk og kom den i skålen til en røremaskine med dejkrog påmonteret. Smuldr gæren i og rør det ud.
Kom hvedemel i sammen med æg, salt, sukker og smeltet smør, og ælt det igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt lidt mere mel så dejen er let og smidig, og dejen er færdigæltet når den den slipper kanten på skålen.
Tag dejen ud på bordet og fold den sammen et par gange. Lad den hvile tildækket i 15 minutter.
Del dejen i 12 lige store stykker (de skal veje omkring 90 gram/stk.).
Spænd dem op som boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade som burgerboller med hånden, pensl med sammenpisket æg og mælk og prik dem let med en gaffel.
Stil nu en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, hvor du bager burgerbollerne i cirka 10 minutter. Her fjernes den dybe bradepande selvfølgelig først. Bages på næstnederste rille.
Næringsindhold
Næringsindhold
Burgerboller
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
45
mg
15
%
Natrium
259
mg
11
%
Kalium
129
mg
4
%
Kulhydrater
35
g
12
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
247
IU
5
%
Vitamin C
0.004
mg
0
%
Calcium
52
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Efter bagning
Lad de nybagte burgerboller køle af på en rist, hvorefter de er klar til brug.
Burgerbollerne kan sagtens fryses ned.
Ønskes de lavet med sesamfrø kommes disse på lige efter pensling.
1 kommentar til “Burgerboller”
Baregomad
Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den.