Lun mælk og kom den i skålen til en røremaskine med dejkrog påmonteret. Smuldr gæren i og rør det ud.
Kom hvedemel i sammen med æg, salt, sukker og smeltet smør, og ælt det igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt lidt mere mel så dejen er let og smidig, og dejen er færdigæltet når den den slipper kanten på skålen.
Tag dejen ud på bordet og fold den sammen et par gange. Lad den hvile tildækket i 15 minutter.
Del dejen i 12 lige store stykker (de skal veje omkring 90 gram/stk.).
Spænd dem op som boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade som burgerboller med hånden, pensl med sammenpisket æg og mælk og prik dem let med en gaffel.
Stil nu en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, hvor du bager burgerbollerne i cirka 10 minutter. Her fjernes den dybe bradepande selvfølgelig først. Bages på næstnederste rille.
Næringsindhold
Næringsindhold
Burgerboller
Mængde pr. portion
Calories
234
% Daglig værdi*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
45
mg
15
%
Sodium
259
mg
11
%
Potassium
129
mg
4
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
247
IU
5
%
Vitamin C
0.004
mg
0
%
Calcium
52
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.