Forside » Kager » Svampet citronmåne med marcipan

Svampet citronmåne med marcipan

Svampet citronmåne

Citronmånen er en velkendt klassiker fra hylden på tankstationen - elsket og hadet af mange. Når jeg tænker på citronmånen, som i årtier har fristet mange kagesjæle, ser jeg for mig et skrivebord på en politistation. Det slidte skrivebord får selskab af et par citronmåner i plastik, en sort termokande og hvide plastikkrus. Jeg ved ikke, hvorfor jeg har dette billede i mit hoved, men jeg mindes at have set dette arrangement i en række danske filmklassikere.

Prøv lige at se opskriften på: Brunsviger

Hjemmebagt citronmåne er favoritten

Personligt foretrækker jeg hjemmebag, men taget en købekage i betragtning, er den danske evergreen af en citronmåne fra Dancake nu ikke helt tosset. Opskriften på denne velsmagende citronmåne har en perfekt balance imellem det syrlige og det søde. Derudover er den både blød og saftig og overgår langt de andre citronmåner jeg har smagt igennem mine 40 leveår.

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Denne svampede citronmåne med marcipan er utrolig nem at tilberede og efter en tur i ovnen står man med den mest velsmagende skærekage, som alle aldre vil forgude.

God bagelyst.

Svampet citronmåne med marcipan

Print
Serves: 10 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 425 calories 20 grams fat
Rating: 4.1/5
( 8 voted )

Ingredients

  • 2 økologiske citroner
  • 3 æg
  • 250 gr. smør
  • 250 gr. hvedemel
  • 250 gr. rørsukker
  • 250 gr. marcipan
  • 1 tsk. bagepulver
  • Ca. 1½ dl. flormelis

Instructions

Citronmåne:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader.
  2. Det bløde smør og sukker piskes sammen til en cremet masse.
  3. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og rør det i massen.
  4. Pisk æggene i et af gangen og rør det hele godt sammen i et par minutter.
  5. Tilsæt skallen fra de to økologiske citroner samt citronsaften fra den ene citron.
  6. Sigt bagepulver og mel i dejen og rør det hele godt sammen.
  7. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22-24 cm. og bag citronmånen i ca. 35-45 min. ved 180° grader almindelig ovn. Der må ikke sidde dej på stegepinden eller gaflen, når man prikker i midten.
  8. Den færdigbagte citronmåne afkøles inden den pyntes med glasur og revet citronskal.

Glasur og pynt:

  1. Rør citronsaft og flormelis sammen til en let tyktflydende glasur og fordel glasuren jævnt over den afkølede citronmåne. Man kan evt. gemme lidt af citronskallen og drysse det oven på glasuren. Evt. sammen med hakkede pistacienødder
Svampet og syrlig citronmåne med marcipan
Citronmånen pyntes med lidt revet citronskal fra en økologisk citron og nydes til en kop velbrygget kaffe. Den perfekte skærekage, hvis man kan lide det syrlige og friske fra citronen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *