Baregomad.dk » Opskrifter » Vegetarmad » Vegansk blomkålscurry med ris

Vegansk blomkålscurry med ris

Vegansk blomkålscurry

Her i huset er vi for tiden ret begejstrede for kødfrie aftensmåltider, som enten er vegetariske eller veganske - det kommer sig ikke så nøje, da vi blot har fået øjnene op for kødfrie måltider i hverdagen. Bare grøntsager og krydderier. Masser af krydderier. Krydderier, som kan give en indre varme i kroppen uden det fremkalder sved på panden.

En aromapalette af dimensioner

Her er det karry kommer ind i billedet - universalkrydderiet over alle krydderier. Jeg er helt pjattet med karry, og tager jeg ikke helt fejl deler jeg samme begejstring med resten af befolkningen. Der må være en årsag til at boller i karry er at finde på madplanen uge efter uge hos mange familier. Karry består af vidt forskellige krydderier alt efter hvor i verden det kommer fra. Karry består dog af nogle basiskrydderier som fx spidskommen, kanel, gul karrypulver, garam masala, koriander og kardemomme. En række krydderier som tilsammen skaber en aromapalette af dimensioner i et måltid. Præcis som med denne blomkålscurry.

Prøv lige at se opskriften på: Indisk dahl

Denne opskrift på blomkålscurry er:

 • Cremet og lækker takket være sovsen med karry og kokosmælk
 • Utrolig nem at tilberede i blot én gryde på 30 minutter
 • Spækket med behagelige krydderier der giver en indre varme
 • 100% plantebaseret (er du ikke veganer, kan du fx tilsætte nogle kyllingefileter i retten)
 • Sund, mættende og billig aftensmad

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk thai rød karry med kikærter

Vegansk blomkålscurry
Vegansk blomkålscurry her serveret med kogte basmatiris, frisk koriander og naanbrød. Du kan også lave en lækker nøddetopping bestående af snittede forårsløg, ristede cashewnødder og et par æbler i tern. Den friske syre i æblerne er helt fantastisk til en ret med karry.

Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat

Blomkålscurry i skøn forening med karry og kokosmælk

Opskriften på denne blomkålscurry skal du blot bruge som inspiration, da det er en ret som kan kombineres i det uendelige alt efter hvad du lige har liggende i hjemmet af grøntsager. Med blomkålscurry på menuen får du rig lejlighed til at tømme grøntsagsskuffen i køleskabet, og dermed minimere dit madspil.

Er du ikke veganer eller vegetar, kan du sagtens tilføje noget kyllingekød til retten - fx tynde strimler inderfilet, som du blot tilsætter til retten sammen med blomkålet. Denne opskrift består i al sin enkelhed af et stort blomkål, hakkede tomater, kokosmælk og en masse krydderier. Det bliver ikke mere simpelt, men ikke desto mindre er denne blomkålscurry tætpakket med smag og orientalske krydderier, som selv på en trist gråvejrsdag i januar kan få solen til at titte frem i horisonten.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk bolognese med røde linser

Blomkål plus alt det løse i grøntsagsskuffen

Som sagt kan du variere blomkålscurry i det uendelige. I denne opskrift har jeg anvendt et stort blomkål, som danner basen i retten. Jeg havde lige et par forårsløg liggende, som ikke skulle gå til spilde, som de kom også i rettten. Det er en ret taknemmelig karryret, som stiller sig tilfreds med en lang række andre grøntsager som fx:

 • Ærter
 • Gulerødder
 • Babyspinatblade
 • Kartofler
 • Æbler
 • Linser
 • Kikærter

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk Keema Madras med røde linser

Hvad skal du servere til blomkålscurry?

I bund og grund kan man sagtens spise blomkålscurry uden ekstra tilbehør, men jeg sætter nu pris på lidt kogte basmatiris og lidt naanbrød som tilbehør, som både er med til at forstærke mæthedsfornemmelsen, men ikke mindst hjælpe til med at få den lækre cremede karrysovs med kokosmælk op fra tallerkenen. Prøv at toppe retten med lidt frisk koriander eller lidt nøddetopping, hvis det skal være ekstra godt. Nøddetoppingen består af ristede cashewnødder, æbletern og snittede forårsløg, som går rigtig godt i spænd med den cremede aromatiske karrysovs.

God fornøjelse med din egen udgave af blomkålscurry.

Vegansk blomkålscurry

Vegansk blomkålscurry med ris

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 10 bedømmelser )

Ingredienser:

Vegansk blomkålscurry:

 • 1 stort blomkål
 • 1 stort løg eller to små
 • 3-4 fed hvidløg
 • 2 spsk. friskhakket ingefær
 • 2-3 forårsløg
 • 1 økologisk citron
 • 2 spsk. karry
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 ds. grofthakkede tomater
 • 1 ds. kokosmælk
 • Frisk koriander eller mynte
 • Salt

Nøddetopping:

 • 3 forårsløg
 • 2 æbler
 • 50-75 gr. ristede cashewnødder

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Blomkålscurry:

 1. Skær løget i tern, og hak hvidløget fint.
 2. Fjern skrællen på det friske ingefær, og hak eller riv det fint på et rivejern.
 3. Skyl blomkålen under koldt vand, og fjern evt. blade og selve stænglen.
 4. Snit forårsløgene i tynde strimler, og skyl dem under koldt vand.
 5. Opvarm nu lidt olie i en gryde ved middel varme, og steg løgene klare og bløde i en 3-4 minutter.
 6. Tilsæt herefter finthakket hvidløg og ingefær til løgene, og lad dem stege med yderligere i et par minutter.
 7. Tilsæt nu alle krydderierne og de hakkede tomater, og rør godt rundt i gryden så krydderierne og tomaterne bliver blandet godt sammen med løgene.
 8. Herefter tilsætter du kokosmælken, og lader nu retten simre i ca. 5 minutter under låg. Skru evt. lidt ned for varmen.
 9. Når sovsen har simret i ca. 5 minutter, er det tid til at blende alle ingredienserne i gryden til en lækker cremet ensartet karrysovs. Du kan anvende en stavblender eller alternativt en blender.
 10. Tilsæt nu blomkålen i små buketter til den blendede karrysovs, og lad blomkålen koge mør under låg i ca. 15-20 minutter. Ca. 5 minutter før blomkålen er færdig, tilsætter du de snittede forårsløg. Sovsen skal lige akkurat simre imens blomkålen koger mør, og det er vigtigt at blomkålen ikke bliver for blød - den skal stadigvæk have noget bid, så mærk efter med en gaffel.
 11. Server den færdige blomkålscurry med kogte basmatiris og lidt naanbrød.
 12. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Server din blomkålscurry med friskbagt naanbrød og basmatiris. Drys lidt af nøddetoppingen ovenpå den færdige blomkålscurry, og server resten i en skål. Blomkålscurry er et yderst taknemmeligt måltid, som giver dig mulighed for at komme grøntsagsrester til livs med henblik på at minimere madspild i hverdagen. Du kan fx tilsætte lidt ærter, forårsløg, peberfrugt og kartofler til retten, som blot giver den ekstra fylde. Prøv også at koge nogle røde linser og tilsæt dem til retten sammen med blomkålen, som tilfører ekstra fylde og tekstur til retten.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Vegansk blomkålscurry

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.