Forside » Viden om mad » GEFU Spirelli spaghetti slicer

GEFU Spirelli spaghetti slicer

GEFU Spirelli spaghetti skærer

En  stor del af det at sætte sig til bords og nyde et godt måltid, beror på det æstetiske og visuelle udtryk. Det visuelle udtryk kombineret med duften og ikke mindst smagen, er med til fremkalde helhedsoplevelsen af måltidet. Hvor meget man gør ud af det visuelle udtryk, afhænger selvfølgelig af tid og sted.

Enhver kan blive sin egen køkkenchef

Kogekunst er ikke kun skrælning af kartofler, rengøring af grøntsager og stegning. Kogekunst og gastronomi handler om lidenskab. Kærlighed til maden, råvarerne, forarbejdningen og ikke mindst de værktøjer, som benyttes under madlavningen.

Denne filosofi forsøger GEFU fra Eslohe i Tyskland, at praktisere i udviklingen af deres køkkenredskaber. Man skal ikke blot kunne lave mad, men med lethed trylle de mest fantastiske retter sammen - takket være innovative køkkenredskaber.

GEFU har et payoff - "Med GEFU bliver enhver sin egen køkkenchef" - frit oversat med hjælp fra mit skoletyske. GEFU har produceret højkvalitets køkkenredskaber siden 1943 og er bl.a. kendt for deres innovative design og geniale funktionaliteter, som i dag er at finde i mere end 280 forskellige GEFU produkter.

GEFU Spirelli - lir eller funktionalitet

Jeg har længe gået rundt som katten om den varme grød vedr. en GEFU Spirelli spaghetti slicer. Er det endnu et stykke ligegyldigt lir til køkkenskuffen, eller har en GEFU Spirelli virkelig noget at byde ind med?

Jeg må erkende, at jeg virkelig har suget på husets båndbredde på Youtube, hvor den ene smarte produkt demonstration efter den anden af GEFU Spirelli er blevet afspillet, fordøjet og evalueret.

So ein Ding muss ich auch haben

Jeg har faktisk gjort mig mange overvejelser omkring et evt. køb af en GEFU Spirelli. Forsøgt at finde alle de minusser, der ikke ville kunne retfærdiggøre købet af en Spirelli. Men gang på gang har jeg siddet tilbage med en god mavefornemmelse - godt bakket op af indre stemmer, som sagte har hvisket "So ein Ding muss ich auch haben" ...

Unboxing af spaghetti tyskeren

Lad det være sagt med det samme. Alene en kort visuel betragtning af emballagen, ligger op til en vis forventning om et kvalitetsprodukt, som heldigvis stadigvæk plejer at være kendetegnende for tyske produkter generelt.

Skindet bedrager ikke, men lever helt op til de forventninger, som emballagen afspejler. At holde en GEFU Spirelli spaghetti slicer i hånden, er som at holde en B&O fjernbetjening eller en Iphone. Det er enkelt industrielt design, som bare oser af kvalitet og funktionalitet.

De savtakkede klinger, som med japansk præcision æder sig igennem grøntsagerne.

Tilbage på skolebænken

Hvem kan ikke huske, når man i skolen skulle op og spidse sine blyanter. Man stod der i hjørnet af klassen - foroverbøjet ind over skraldespanden, i færd med at spidse en blyant med sin sløve blyantsspidser. Man kunne til tider få helt præstationsangst, når man kunne fornemme 56 øjne i nakken. Selvsamme fornemmelse stod jeg med, da jeg første gang skulle tage vores nye GEFU Spirelli i anvendelse. Min dejlige kæreste stod overfor mig i vores køkken, afventende, nysgerrig, observerende ...

Jomfru skrælningen

Jeg havde udset mig en squash til jomfru skrælningen. Denne aften stod menuen på kylling enchilada, så en omgang squash spaghetti, forarbejdet på familiens nye Spirelli, var jo det oplagte valg. Lettere nervøs og med et stort pres hvilende på mine skuldre, tog jeg låget af Spirelli skrælleren og førte squashen ind i åbningen.

At snitte squash spaghetti går som en leg og resultatet er samtidig en fryd for øjet.

Billedet af mig, stående i hjørnet af klassen, kom igen op på nethinden. Denne gang bare med en grøn squash og ikke at forglemme, en tysk forarbejdet supersize blyantsspidser i hånden. Jeg begyndte at dreje squashen rundt og blev hurtig fanget i nuet. Letheden og den simple forarbejdning af squashen, kom bag på mig. Nu blev der for alvor skruet op for omdrejningerne og den tyske blyantsspidser kom på arbejde. I løbet af 30 sek. var en hel squash forarbejdet til de fineste squashstrimler.

Imponeret og lettet

Jeg stod tilbage og var imponeret. Samtidig kunne jeg fornemme en vis respekt og anerkendelse fra min bedre halvdel. Det var sgu ikke et helt ringe køb - det lå ligesom lidt i luften. Jeg må tilstå, at jeg elsker godt og funktionelt køkkenudstyr. Når det er sagt, må jeg også komme til den erkendelse, at jeg igennem tiderne har købt meget l... Dette har ikke været tilfældet med en GEFU Spirelli spaghetti slicer.

Dette simple stykke køkkenredskab, kan med sine kirurgisk skarpe japanske klinger, forvandle selv den mest kedelige grøntsag til et stykke kogekunst. Til dagligt spiser vi primært grøntsager til vores måltider, da vi så vidt muligt vil forsøge at undgå ris, pasta, brød og andre produkter med stivelse og kulhydrater. Med en GEFU Spirelli kan vi nu hurtigt og nemt, forvandle grøntsager som squash, gulerødder og agurk, om til det mest indbydende og lækre tilbehør. Man får virkelig lyst til at sætte tænderne i eks. squash spaghetti.

Låget anvendes til sidst i processen, hvor den savtakkede bund effektivt holder grøntsagen på plads og skåner fingrene for snitskader.

Mine erfaringer med GEFU Spirelli spaghetti slicer

Nu har vi haft Spirelli'en i et par uger, og den anvendes flittigt. Spirelli'en kan lave strimler på 2 x 3 mm. eller 3,5 x 5 mm. Med dens diameter på 54 mm., kan den tage agurker, gulerødder og squash uden problemer. Det kræver ikke ret mange kræfter, at forarbejde grøntsagerne takket være de skarpe klinger.

GEFU Spirelli ligger rigtig godt i hånden, meget ergonomisk, og er forholdsvis nem at rengøre - der er jo ikke så meget at vaske. Der kan sidde lidt rester tilbage i klingerne, men det kan nemt fjernes under rindende vand eller med en kniv.

Der ydes hele 5 års produktgaranti på en GEFU Spirelli - ret unikt ifht. så mange andre producenter. Men med Spirelli'en i hånden, er man heller ikke et øjeblik i tvivl om, at det er tysk "Ordnung muss sein".

Ny køkkenassistent

Næste gang vi skal have gæster, er der ingen tvivl om, at Spirelli'en skal assistere mig. Dette simple stykke værktøj, lever helt op til GEFU's vision om, at gøre os alle til køkkenchefer. Om det er til forretten eller hovedretten, Spirelli'en skal nok komme i aktion.

GEFU i Tyskland: www.gefu.com
Produkt: Spirelli spaghetti slicer
Vejl. udsalgspris: Ca. kr. 250,-


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *