Baregomad.dk » Vintyper » Savoni ZFD Zinfandel 2018

Savoni ZFD Zinfandel 2018

Savoni ZFD Zinfandel 2018

96 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Salento
Pris: 99,- pr. stk.
Forhandler: Gallovini

17% alkohol ... Her er der seriøs brandfare, og åben ild strengt forbudt. Denne vin er ikke for nybegyndere, og kræver det store kørekort for omgang med potente frugtbomber som denne Zinfandel fra Salento i hælen af Syditalien. Jeg er normalt ikke tilhænger af vine med så høj en alkoholprocent, selvom jeg godt er klar over, at denne vintype er voldsom populær blandt danske forbrugere. Og i dette tilfælde bliver mine fordomme også gjort til skamme. Her har vi at gøre med en flamboyant højoktan Zinfandel vin, som til prisen overpræsterer på alle parametre, og muligvis er et af de bedste vinkøb i Danmark indenfor denne kategori. I glasset er ZFD Zinfandel 2018 utrolig smuk og mørk med et changerende violet skær. Vinen har en flot cremet viskositet, der får vinen til at krybe ned ad glassets sider, og som lokker en til at dykke ned i denne mørkerøde skovsø. I næse og mund overvældes du af mørke bærfrugter som brombær og italienske sorte Amarena-kirsebær. Smagsoplevelsen er utrolig behagelig til trods for de 17% alkohol, som er velintegrerede i vinen. Vinen opleves fyldig og kraftfuld med bløde tanniner og en lang varm eftersmag af både brændte mandler, krydderier, vanilje og lidt chokolade. Den krydrede og varme afslutning med en diskret sødme gør, at denne vin ikke føles som en kvabset omgang frugtkompot, men som en helstøbt kvalitetsvin der både opleves blød og rund med en god kompleksitet, og som kan få hvilepulsen op på selv den mest veltrænede livsnyder. ZFD Zinfandel 2018 er det perfekte match til slagterens bedste udskæring, eller til krydret og marineret grillmad.

2 kommentarer

Frank J. Petersen 13. juni 2020 - 15:10

Vedr savoni ZFD 17 procent rødvin til kr 99, 00 pr flaske

Besvar
Thomas fra Barego'mad 13. juni 2020 - 15:54

Hej Finn,
Jeg forstår ikke lige din kommentar - vil du evt. være venlig og uddybe dit spørgsmål 😊

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.