Baregomad.dk » Vintyper » Künstler Riesling Trocken 2017

Künstler Riesling Trocken 2017

Künstler Riesling Trocken 2017

95 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Tyskland, Rheingau
Pris: 99,- pr. flaske ved 6 stk.
Forhandler: Gallovini

"The winner takes it all", og det er lige nøjagtig hvad denne velkomponerede Riesling gør. Den rydder pladen og tager med sig hjem 6 flotte stjerner. Dens publikum sidder måbende tilbage, og spørger sig selv "hvad skete der lige her", imens mundvandet og julelyset i øjnene afslører deres uforbeholdne begejstring over denne vin. Sehr toll, hvis vi skal forblive i det tyske. For det er sgu godt det her, og den sjette stjerne tildeles af den simple årsag, at den overpræsterer langt over det forventelige i forhold til prisen. Og ja, jeg er begejstret og en stor fan af de tyske Riesling-vine, som ligger i grænselandet mellem det mineralske og det rigtig frugtige. Præcis som med denne Riesling fra Künstler, som er blandt de bedste producenter i Rheingau, og som huser nogle af Tysklands bedste vinproducenter indenfor klassisk og elegant Riesling. I glasset optræder denne vin flot lys og let strågylden, og man fornemmer forskellige citrusfrugter i næsen som citron og lime samt syrlige grønne æbler. Ved første nip mærker man syren som meget målrettet skærer sig gennem den forholdsvis tætpakkede aromapalette af sprøde grønne æbler, citron og grapefrugt. En let mineralitet fornemmes i vinen sammen med svage noter af røg og våd skifer. Den rene frugt er kompakt og elegant, og fylder munden godt ud samtidig med at den pivfriske syre danser quickstep på tungen. Eftersmagen er dejlig lang og med flere spændende nuancer. Denne vin er som skabt til lagring, men helt ærligt - hvem kan holde fingrene fra så indbydende en Riesling, der bare byder sig til, og smager af mere end et glas ... Personligt en vin som jeg med stor fornøjelse vil nyde som læskende tørstslukker på terrassen, eller som ledsager til fisk, skaldyr og letkrydrede asiatiske måltider.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.