Disse dejlige frikadeller er inspireret af Paleo, hvor vi udover det hakkede svinekød, får en masse grønt i form af den revne squash. Jeg følger ikke konsekvent Paleo, LCHF eller andre typer af livsstile, men lader mig inspirere af og anvender disse på kryds og tværs i vores daglige madlavning. Jeg elsker at eksperimentere og afprøve nye ting og falde over nye opskrifter, som jeg kan tilpasse og forfine efter vores smagsløg i familien.
Paleo frikadeller med squash og krydderurter smager skønt af krydderurter og svage nuancer af parmesanen. Farsen laves på under 10 min. og i løbet af en halv time, er du klar til at servere nogle sunde og nærende frikadeller til familien. Skulle der blive et par stykker i overskud, er kolde frikadeller altid et hit i madpakken.
Ingredients
- 500 gr. hakket svinekød (ca. 8-10% fedt)
- 2 æg
- ¾ fintrevet squash
- 1 finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- En stor håndfuld hakket basilikum
- 3-4 spsk. hakket parmesanost
- Salt og peber
Instructions
Det hakkede svinekød hældes op i en skål og blandes med alle de øvrige ingredienser. Det er ikke nødvendigt at tilsætte væde til frikadellerne, da der er meget væske i den revne squash.
Frikadellefarsen har godt af at stå og hvile lidt, så hvis du har 30 min. i overskud, kan du med fordel sætte farsen på køl. Herefter former du farsen med en spiseske og steger dem i smør på en middelvarm pande til de er gennemstegte.
Notes
Paleo frikadeller med squash og krydderurter smager rigtig godt sammen med eks. spidskålssalat eller stegte rosenkål med valnødder og feta.
Lækkert, lækkert. Vi har lige nydt dunserne med spidskålssalaten. Jeg glæder mig allerede til de næste opskrifter 🙂
Dejligt at høre Dorrit. Spidskålssalaten passer rigtig godt sammen med en omgang frikadeller.