Martin Codax Albarino Marieta 2018

“Spansk lækkerbisken med frisk personlighed”
92 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: Spanien, Rias Baixas
Pris: 79,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Vi skal en tur til det nordlige Spanien tæt på den portugisiske grænse, hvor vi her finder Rías Baixas, som huser den fantastiske grønne druesort ved navn Albariño. Albariño betyder “den hvide vin fra Rhinen”, og man mener at den oprindeligt nedstammer fra Riesling. Uanset oprindelse, er denne Albariño en mellemting mellem en syrerig Riesling, men mindre aromatisk og krydret end Gewürztraminer og Viognier. Martin Codax Albarino Marieta 2018 er med andre ord en forfriskende frugtdreven lækkerbisken, og et vellykket forbillede for den skønne druesort Albariño. Den vinder allerede i glasset med sin sommerlige strågule farve, og viser en yderst frisk, sprælsk og aromatisk næse spækket med modne æbler, citrus, fersken, roser og lidt frisk lime. Smagen er fyldig og frugtdreven med let sødme, pivfrisk syrespil der prikker lidt på tungen, men frem for alt er den yderst harmonisk og blød i munden, og kulminerer i en frisk syrerig finale med fokuseret frugtspil. En hvidvin som denne Albariño kan nydes i rå mængder uden mad, men er også særdeles velegnet til dampet fisk, klassisk rejecocktail, asiatisk mad eller både i og til risotto. Tak for skænken.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner