Pound Cake Chardonnay 2017

“Oversøisk venligsindet bulderbasse af en Chardonnay”
95 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Hvidvin
Land: USA, Californien
Pris: 89,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Denne hvidvin lever så sandelig op til navnet “pound cake”. Den amerikanske betegnelse for det der svarer til en dansk solid sandkage, som ligger rigtig godt i maven skal jeg hilse og sige. Og tung og solid er Pound Cake Chardonnay 2017 i den grad. Det er lidt af en fadlagret oversøisk bamsevin fra Californien, som rent stilmæssigt minder om en amerikansk Chardonnay fra 1990’erne, hvor frugten nærmest var camoufleret i tunge fadnoter med en intens smag af dansk frugtsalat, flødekaramel og eksotiske frugter som mango og ananas. Er du til lette, elegante og mineralske hvidvine skal du gå i en stor bue udenom denne tunge sag. Er du derimod til intens fuldfed hvidvin spækket med fadkarakter af vanilje, ristet eg og mandler i skøn kombination med smagen af eksotiske frugter, vil Pound Cake Chardonnay 2017 ramme dig direkte i hjertekulen. Jeg er fan. Stor fan. Det indrømmer jeg. Det er en fyldig, frisk og balanceret bulderbasse, som er skabt til at levere en fuldfed hvidvinsoplevelse, som på en god dag kan tage kampen op med en Pinot Noir til måltider med fjerkræ og lyst kød. Med andre ord en vin der er som skabt til mad, men som samtidig har potentiale til at lokke en i fordærv på terrassen en varm sommerdag. Det er sgu lige før det er en dessert i sig selv. Og til prisen er den mere end godkendt, og vil med garanti ramme plet hos rigtig mange danske vinelskere. Cheers.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner