Ponte Lungo Armano Rosso 2017

“Syditaliensk solformørkelse på 15% alkohol”
93 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Puglia
Pris: 69,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Primitivo på steroider, eller noget der minder om det. Her er der virkelig skruet op for alle parametre med henblik på at skabe en syditaliensk karikatur af den norditalienske Amarone. Resultatet er ganske vellykket. Og nej – Ponte Lungo Armano Rosso 2017 skal på ingen måde sammenlignes med en Amarone, men er du til syditalienske bamsevine og kraftige Veneto-vine med en alkoholprocent på den gode side af femtenprocent, vil du med statsgaranti være på fuld bølgelængde med Armano. I vil være dus, og aftenens romantiske sjælepar. Vi er på nippet til total solformørkelse i glasset, og teksturen minder allermest om kirsebærlikør, som snegler sig ned ad glassets sider. Denne vin er absolut uegnet for børn under 18 år. Næsen er intens og indbydende med overdådige aromaer af solmodne blommer, brombær, Amarena-kirsebær, sød lakrids og krydrede fadnoter af eg og vanilje. Smagen er intens og righoldig med en fløjlsblød cremet tekstur af mørke bærfrugter, som snegler sig over tungen som et besværet bæltekøretøj fra 1. verdenskrig. Takket være levende fuldmoden syre og afrundede ungdommelige tanniner der nipper lidt, kommer dette syditalienske køretøj sikkert over målstregen. Eftersmagen er forholdsvis lang med en dejlig varm og krydret bærsødme. Gi’ den lidt luft og server den let afkølet ved 15° grader – det gør den ikke til et ringere bekendtskab.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner