Lammeculotte i airfryer

Vil du gerne prøve at tilberede lammeculotte på en ny måde? En perfekt tilberedt lammeculotte, som er saftig og med sprød stegeskorpe, som havde den lige været en tur på grillen. Næste gang der står lam på menuen, skal du prøve at tilberede lammeculotten i din airfryer, og selv opleve den fantastiske smag og saftighed, som kun tilberedning i en airfryer kan give. Lammeculotte er en skøn og lækker udskæring af lam, som tilberedt efter alle kunstens regler, er en utrolig smagfuld og lækker udskæring. Culotte af lam kan tilberedes på mange forskellige måder, men at tilberede den i airfryer er en både nem og hurtig måde at gøre det på.

Hvorfor spiser vi lam i påsken?

Lammet har en religiøs betydning i påsken – specielt inden for kristendommen. Ifølge Bibelen blev lammet ofret under den jødiske påskehøjtid for at mindes, hvordan israelitterne blev reddet fra døden, da de var slaver i Egypten. I kristendommen symboliserer lammet også Jesus korsfæstelse, som måtte ofre sig selv for mennesket. Påsken er derfor en vigtig tid for kristne, og lammet er et symbol på Jesus efter opstandelsen. Traditionen med at spise lam i påsken hænger også sammen med, at mange dyr på denne årstid føder deres unger, og at lammet derfor er en af ​​de mest tilgængelige kødtyper på denne tid af året.

Prøv lige at se opskriften på: Culottesteg i airfryer

Denne opskrift på lammeculotte i airfryer er:

  • En super lækker og nem måde at tilberede lammeculotte på
  • Med saftig rosa midte og sprød stegeskorpe
  • Den ultimative påskemiddag, når der skal lam på bordet
  • Culottesteg af lam tilberedt i airfryer

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Lammeculotte
  • Rapsolie
  • Hvidløg
  • Frisk persille
  • Frisk timian (rosmarin eller andre krydderurter kan også bruges)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Arancini i airfryer

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Lammeculotte i airfryer
Lammekød skal tilberedes med rigelige mængder krydderurter, salt og friskkværnet peber. Jeg kan godt lide en veltilberedt lammekølle eller lammeculotte, men smagen af lam eller får må ikke være alt for gennemtrængende. Derfor skal kødet gnides ind i olie, hvidløg og friske krydderurter som fx rosmarin, timian og persille.

Er airfryer billigere i strøm end ovn?
Jeg kommer helt uvilkårligt til at tænke på ‘Kejserens nye klæder’, når snakken falder på airfryer. Er en airfryer en sand revolution indenfor køkkenapparater, og kan denne varmluft-frituregryde afløse den traditionelle ovn i køkkenet? Ja, for den sags skyld reducere strømforbruget i hjemmet, som mange forbrugere drømmer om, når de anskaffer sig en airfryer. Er det virkelig billigere at bruge en aiffryer i forhold til en almindelig ovn? Det kan du få svaret på her.

Prøv lige at se opskriften på: Fyldte bagekartofler i airfryer

Tips og tricks:

  1. Det er vigtigt at tage lammeculotten ud af køleskabet i god tid, så den kan opnå stuetemperatur, inden den tilberedes i airfryeren. Dette sikrer en mere jævn tilberedning og stegeresultatet er en mere saftig lammeculotte.
  2. Tilføj ekstra krydderier som fx revet økologisk citronskal og frisk rosmarin. Lammeculotte er en alsidig udskæring, som passer godt sammen med mange forskellige krydderier og krydderurter.
  3. Brug et stegetermometer under tilberedningen, så du kan være sikker på, at lammeculotten får den ønskede kernetemperatur. En kernetemperatur på 58-60° grader er helt perfekt for en saftig lammeculotte med rosa midte.
  4. Lad altid kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter inden servering. Først og fremmest tillader hviletiden kødet at beholde mere af sin saftighed og smag. Når kødet er udsat for varme under tilberedningen, trækker saftigheden og smagen sig mod midten af kødet. Ved at lade kødet hvile efter tilberedning, vil saftigheden og smagen fordele sig mere jævnt i kødet, hvilket gør det mere lækkert og velsmagende. Desuden giver hviletiden også tid til, at de naturlige safter i kødet kan fordele sig igen, så de ikke løber ud af kødet, når det skæres ud. Hvis man skærer i kødet umiddelbart efter tilberedningen, vil kødsaften strømme ud af kødet, og det kan resultere i et tørt og kedeligt stykke kød.
  5. Undgå at skære ned i kødet, når du ridser fedtkanten
  6. Du kan med fordel marinere kødet dagen i forvejen på køl

Lammeculotte i airfryer er og bliver en nem og lækker måde at tilberede denne herlige udskæring på. Ved at tilberede kødet i en airfryer, opnår du en fantastisk smag og saftighed, som er svær at opnå på andre måder. Jeg håber, du vil prøve denne opskrift på lammeculotte, og at du bliver lige så begejstret for stegeresultatet.

God fornøjelse.

Lammeculotte i airfryer

Lammeculotte i airfryer

Antal personer: 4-6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 131 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 2 lammeculotter med fedtkant á ca. 400 gr.
  • 1 bdt. persille, finthakket
  • 2 spsk. frisk rosmarin, finthakket (mynte eller timian kan også bruges)
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk. rapsolie (smør kan også bruges)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Tag kødet ud af køleskabet en halv time før det skal tilberedes i airfryeren. Puds kødet for sener og fedt på bagsiden af kødet, og dup kødet tørt med noget køkkenrulle.
  2. Rids fedtet på oversiden på krydt og tværs med en skarp kokkekniv - undgå at skære helt ned i kødet.
  3. Bland persille, rosmarin, hvidløg, olie, salt og peber i en lille skål, og gnid krydderiblandingen godt ind i kødet.
  4. Placer de to lammeculotter på grillpladen i airfryeren, og steg dem ved 180° grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil kødet i midten har en kernetemperatur på 58° grader. Stegetiden vil variere alt efter hvilken airfryer model du har. Lad kødet hvile utildækket på et skærebræt i ca. 10 minutter, hvor kernetemperaturen vil stige yderligere et par grader. Ønsker du en gennemstegt lammeculotte, skal kernetemperaturen op på ca. 66-68° grader.
  5. Skær kødet ud i skiver og anret det på et fad eller tallerken toppet med lidt finthakket persille.
  6. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner