2spskfrisk rosmarin - finthakket (mynte eller timian kan også bruges)
4fedhvidløg - presset
salt og friskkværnet peber
4spskrapsolie - (smør kan også bruges)
Fremgangsmåde
Tag lammeculotterne ud af køleskabet en halv time før de skal tilberedes i airfryeren.
Puds kødet for sener og fedt på bagsiden af kødet, og dup kødet tørt med noget køkkenrulle.
Rids fedtet på oversiden på krydt og tværs med en skarp kokkekniv - undgå at skære helt ned i kødet.
Bland persille, rosmarin, hvidløg, olie, salt og peber i en lille skål, og gnid krydderiblandingen godt ind i kødet.
Placer de to lammeculotter på grillpladen i airfryeren, og steg dem ved 180° grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil kødet i midten har en kernetemperatur på 58° grader. Stegetiden vil variere alt efter hvilken airfryer model du har.
Lad kødet hvile utildækket på et skærebræt i ca. 10 minutter, hvor kernetemperaturen vil stige yderligere et par grader. Ønsker du en gennemstegt lammeculotte, skal kernetemperaturen op på ca. 66-68° grader.
Bemærkninger
Sådan laver du lammeculotte i airfryer.Skær kødet ud i skiver og anret det på et fad eller tallerken toppet med lidt finthakket persille.
Næringsindhold
Næringsindhold
Lammeculotte i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
643
% Daglig værdi*
Fat
60
g
92
%
Saturated Fat
22
g
138
%
Polyunsaturated Fat
13
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
111
mg
37
%
Sodium
670
mg
29
%
Potassium
326
mg
9
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
0.04
g
0
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
114
IU
2
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
31
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.