Baregomad.dk » Madviden og tips » Test af Cosori Dual Blaze Airfryer

Test af Cosori Dual Blaze Airfryer

Indlægget markeres som reklame, da jeg har fået stillet denne airfryer til rådighed af COSORI, så jeg har mulighed for at teste den. Alle meninger og holdninger er som altid mine helt egne. Jeg har længe gået med tanken om at prøve en airfryer, da jeg gerne vil forstå dens popularitet, og ikke mindst finde ud af hvad jeg skal bruge en airfryer til.

Hvad er en airfryer?

En airfryer er meget simplificeret en lille varmluftovn, som med sin roterende varmluft friterer maden til perfektion uden brug af fedtstof. Varmluften i en airfryer cirkulerer nemlig betydeligt hurtigere end i en almindelig varmluftsovn, hvilket er med til at reducere tilbedredningstiden. Kortere tilberedningstid er lig med hurtigere mad på bordet, og samtidig er en airfryer energibesparende.

En airfryer friterer maden med varmluft uden brug af overdreven olie som i en traditionel frituregryde eller ovn. Maden i en airfryer får en virkelig lækker stegeskorpe samtidig med, at saften indeni bevares. Det er slut med at lune weekendens frosne rundstykker i den traditionelle ovn - med en airfryer kan du klare det på den halve tid. Du har ikke nogen stor traditionel ovn, som først skal varmes op. De fyldte kyllingebryster kræver kun den halve tilberedningstid i en airfryer, og generelt er tilberedningstiden ofte meget kortere end i en traditionel ovn. Resultatet er måltider med en lækker stegeskorpe, og en saftig blød midte.

Førstehåndsindtryk og udseende

Cosori Dual Blaze er en kvalitets-airfryer fra ende til anden. Førstehåndsindtrykket er rigtig godt, og de flotte billeder på emballagen lever til fulde op til mine forventninger. Det starter rigtig godt det her. Designet er meget kompakt og gennemtænkt, og til trods for dens markedsledende kapacitet i sin størrelse på hele 6,4 liter, fylder den overraskende lidt på køkkenbordet. Med andre ord er det en køkkenmaskine, man faktisk gerne vil have stående fremme.

Materialevalget er eksklusivt og lækkert, og den mørkegrå farve er rigtig flot med en mat finish. Displayet ovenpå maskinen betjenes med fingertouch, og er utrolig nem at rengøre med en fugtig klud - her er ingen fysiske knapper, hvor fedt og støv kan sætte sig. Fingertouch-betjeningen fungerer upåklageligt, og reagerer med det samme. Cosori Dual Blaze er udstyret med 12 forudindstillede madprogrammer, hvor du med et enkelt tryk kan starte tilberedningen af dit måltid.

Er airfryer billigere i strøm end ovn?
Jeg kommer helt uvilkårligt til at tænke på ‘Kejserens nye klæder’, når snakken falder på airfryer. Er en airfryer en sand revolution indenfor køkkenapparater, og kan denne varmluft-frituregryde afløse den traditionelle ovn i køkkenet? Ja, for den sags skyld reducere strømforbruget i hjemmet, som mange forbrugere drømmer om, når de anskaffer sig en airfryer. Er det virkelig billigere at bruge en aiffryer i forhold til en almindelig ovn? Det kan du få svaret på her.

Her står den. Cosori Dual Blazer. Det er sjældent, at jeg falder i svime over designet på mine køkkenmaskiner, men det minimalistiske design og den matgrå farve kan altså et eller andet. Vores airfryer har fået en helt central placering mellem vores kogeø og vores to varmluftovne, og bliver brugt på daglig basis - lige fra opvarmning af frosne rundstykker til stege og fadretter.
Skuffe Cosori airfryer

Tekniske specifikationer:

Vægt:8,4 kg.
Dimensioner:29.7 × 32.7 × 35.2 cm.
Farve:Mørkegrå
Mærke:Cosori
Volumen:6,4 liter med en kapacitet på 2,5 kg.
Kapacitet:3-6 personer (realistisk 3-4)
Teknologi:360 TermoIQ™-teknologi
VarmelegemeDobbelt varmelegeme
Programmer:12
Styring via app:Ja, kan styres via appen VeSync
Stemmestyring:Amazon og Google Home

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Udstyret med to varmelegemer

Cosori Dual Blaze er udstyret med to varmelegemer, som giver en lang række fordele, og som frem for alt gør den markedsledende i forhold til varmeeffekt og tilberedning. Med et varmeelement placeret både over og under madkurven, er du sikker på et ensartet resultat, som med statsgaranti giver en sprød stegeskorpe - uden at du behøver ryste kurven undervejs. Med de to varmeelementer slipper du også for forvarmning, som er tilfældet med så mange andre airfryers, som kun har et varmeelement.

Varmelegeme foroven
Her ser du det øverste varmeelement i airfryeren, som sender den roterende varmluft ned i madkurven. Airfryeren har på dette billede været i brug i godt tre uger, og varmeelementet er faktisk overraskende rent - til trods for, at jeg både har lavet flæskesteg og helstegt kylling.
Varmelegeme forneden
Her ser du det nederste varmeelement under madkurven, som virkelig gør en forskel i forhold til opvarmning og effekt. Jeg vender stadigvæk maden undervejs i tilberedningsprocessen, men man mærker tydeligt forskellen med det ekstra varmelegeme.

Design og kvalitet

Cosori Dual Blaze er uden tvivl en af de mest komplette airfryere på markedet, og er blevet anbefalet af Tjek.bt i oktober måned 2022. Designet og samlekvaliteten er i top, og man føler virkelig, at man står med et gennemtænkt og heltstøbt produkt. Jeg er godt klar over, at Cosori Dual Blaze ikke er markedets billigste airfryer, men her går pris og kvalitet op i en højere enhed. Du får virkelig kvalitet for pengene, og der er tænkt over hver enkelt lille detalje. Designet og udførelsen minder mig om et Bang & Olufsen produkt, hvor funktionalitet, æstetik og ydeevne går hånd i hånd på smukkeste vis. Der står ganske vist 'Made in China' på maskinen, men Cosori er på amerikanske hænder, og det er en fornøjelse at se og kunne konstatere, at kineserne faktisk godt kan lave kvalitet på et meget højt niveau.

Display på Cosori Airfryer

Funktioner og støjniveau

Cosori Dual Blaze er udstyret med 12 madprogrammer, som betjenes via den brugervenlige touchbetjening. Udover de forudindstillede madprogrammer, har man mulighed for at downloade appen VeSync, som giver adgang til en lang række opskrifter, hvor man med et enkelt tryk kan starte tilberedningen af fx en oksesteg med afstemt temperatur og tid. Rent sikkerhedsmæssigt skal man dog fysisk trykke på start-knappen på airfryeren, men ellers foregår styringen via app-funktionen.

Cosori Dual Blaze er udstyret med den smarte 360 TermoIQ™-teknologi, som automatisk omfordeler varmen under tilberedningen med henblik på at opretholde en stabil temperatur under madlavningen. Airfryeren er udstyret med en blæser, som får varmluften til at rotere rundt som en tornado i madkurven. Det afstedkommer støj fra blæseren under tilberedningen, men noget man sagtens kan abstrahere fra.

Daglig brug

Jeg har haft airfryeren til test i godt og vel tre uger, og jeg har efterhånden været igennem de obligatoriske airfryer-opskrifter som fx helstegt kylling og flæskesteg. Derudover har jeg udfordret maskinen med bacontern, forloren hare, laksestykker og aubergine steaks. Og selvfølgelig genopvarmning af restmåltider og de obligatoriske rundstykker fra fryseren i weekenden, som står klar på bordet efter 8 minutter.

Den aftagelige madkurv har en rigtig god størrelse, og man kan godt mærke den ekstra store kapacitet, hvor man nemt kan tilberede en stor kylling eller flæskesteg til minium 4-6 personer. Overgangen til madlavning i airfryer er gået overraskende let, og alle mine fordomme omkring airfryere er gjort til skamme. Denne lille varmluftovn er ganske enkelt genial, og jeg har aldrig oplevet så lækker en tilberedning i en traditionel ovn. Den hurtigt roterende varmluft leverer en mundvandsdrivende lækker stegeskorpe, og samtidig bliver væsken i fx kød og grøntsager indkapslet, hvilket gør tingene tilberedt i airfryer ekstra saftige og lækre.

Med det dobbelte varmelegeme, har det ikke været nødvendigt at ryste maden undervejs, og med den smarte betjening via appen VeSync har du hele tiden et overblik over tilberedningsprocessen. Der er rigtig mange gode ting at sige om en airfryer, og en af de mest geniale ting er varmefunktionen. Du har ikke brug for nogen opvarmning, og når airfryeren er færdig med at tilberede maden, kan du roligt lade maden stå i madskuffen, da restvarmen forsvinder meget hurtigt. Med andre ord behøver du ikke være tilstede i køkkenet, når maden er færdig - det er genialt, og jeg synes madlavningen bliver mindre stressende.

Jeg har blandt andet lavet:

  • Kylling i airfryer
  • Laks i airfryer med marokkansk rodfrugtsalat
  • Forloren hare
  • Aubergine steaks
  • Flæskesteg i airfryer
  • Stegt flæsk i airfryer
  • Optøning og bagning af rundstykker
  • Pomfritter i airfryer
  • Sprødstegte bacontern
Laks i airfryer
Laks i airfryer
Helstegt kylling
Panerede auberginer
Aubergine steaks

Rengøring og vedligeholdelse

Madkurven og den perforerede grillplade er udført i rengøringsvenlig non-stick PFOA- og BPA-fri aluminium, som gør den daglige rengøring til en leg. Selv de mest fastbrændte belægninger i bunden kan skylles af med varmt vand uden nævneværdig brug af knofedt. Jeg foretager altid en let rengøring af min airfryer efter brug, og den skal selvfølgelig først rengøres når den er afkølet, hvilket går ret hurtigt. I min optik kan det godt betale sig at gøre ens airfryer ren efter brug, da det er med til at forlænge levetiden på maskinen og ikke mindst nonstick-belægningen i madkurven og på grillpladen.

Madskuffen og grillristen kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men jeg har ikke kunnet nænne at lade opvaskemaskinen stå for rengøringen - ene og alene af den årsag, at belægningen er så rengøringsvenlig, at rengøringen er overstået på få minutter med lidt vamrt vand og et par dråber opvaskemiddel.

Hvem kan få glæde af en Cosori Dual Blaze airfryer?

Hvem kan få glæde af en airfryer? Det korte svar er A-L-L-E! Uanset om du er single, et par eller en familie på 3-5 personer, har Cosori Dual Blaze sin berettigelse i husstanden med sin kapacitet på hele 6,4 liter. Den store madkurv muliggør tilberedning af en stor kylling eller en flæskesteg på minimum 1,5 kilo - med andre ord er mulighederne mange med en airfryer som denne. I de tre uger jeg har haft airfryeren til test, har jeg ikke én gang brugt vores traditionelle ovn. Alle måltider er blevet tilberedt i airfryeren, og nej - du kan ikke altid tilberede et helt måltid på en gang, men med den lynhurtige varmluftteknologi og korte tilberedningstid, kan du fx nemt stege fire laksestykker først, og så rodfrugter bagefter. Cosori Dual Blaze har en meget effektiv genopvarmningsfunktion, som på ganske få minutter kan genopvarme maden uden at gå på kompromis med den lækre stegeskorpe.

Min kære far er single og pensionist, og har med stor interesse fulgt min test af Cosori Dual Blaze, idet han kan se en masse muligheder med en airfryer i forhold til hans daglige madlavning og rutiner, som i dag indebærer stegepander, gryder, mikroovn og traditionel ovn. Og så en masse fedtstoffer. Det undgår du helt med en airfryer. En airfryer er genial til hurtig madlavning og genopvarmning af madrester, og derfor vil singler kunne få meget glæde af en airfryer.

Det samme kan familier på 3-5 personer, da den store madkurv og de dobbelte varmeelementer problemfrit kan tilberede ret store mængder - ja, halvanden kilo rodfrugter eller pomfritter kan du nemt tilberede på en gang i en Cosori Dual Blaze. Jo større mængder, jo større gevinst får du ved at ryste madkurven et par gange undervejs, så alle sider bliver friteret af varmluften.

[penci_review]

3 kommentarer

Anni Lønum 19. april 2023 - 17:09

Hvilke symbol bruges til grisekød

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 19. april 2023 - 18:22

Hej Anni,
Tak for dit spørgsmål 😊 Der er ikke noget symbol for grisekød på Cosori Dual Blaze, så der vil jeg som udgangspunkt vælge “Airfryer”. Du kan fx også bruge “Roast” til en flæskesteg, men som udgangspunkt kommer du rigtig langt bare med “Airfryer”. Husk at trække 20 grader fra den normale tilberedningstemperatur og mindre tilberedningstid, da en airfryer som Dual Blaze er meget effektiv i forhold til varmluft.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Anni Lønum 2. august 2023 - 21:53

Mange tak for svar. Mvh. Anni Lønum

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.