Kyllingebryst i airfryer

Kyllingebrystfileter tilberedt i airfryer med en uimodståelig saftig midte og sprød stegeskorpe. Det bliver ganske enkelt ikke nemmere og mere lækkert. Kyllingebryst i airfryer. På mindre end 20 minutter kan du servere de mest indbydende og saftige kyllingebrystfileter for hele familien. Der er ingen hokus pokus. Hemmeligheden ligger ganske enkelt i din airfryer, hvor den hurtigt roterende varmluft løfter langt de fleste fødevarer til nye kulinariske højder.

Saftigt kyllingebryst med sprød stegeskorpe

Hvorfor bliver kyllingebryster saftige i en airfryer? En airfryer er en genial opfindelse, der bruger varmluftsteknologi til at tilberede maden. Når det kommer til kyllingebryster, sikrer denne metode en jævn og effektiv varmefordeling, hvilket resulterer i et saftigere kyllingebryst end traditionelle metoder som stegning på pande eller tilberedning i ovn. Den cirkulerende varmluft forsegler saften inde i kødet, hvilket giver dig et mørt og saftigt resultat hver gang.

Kyllingefilet med bacon i airfryer

Når det kommer til den lækre stegeskorpe, er airfryeren uden tvivl din bedste ven. Takket være den høje temperatur og den roterende luftstrøm i airfryeren, får kyllingebrystfileter hurtigt en sprød og gyldenbrun stegeoverflade, som sidder lige skabet. Hver gang. Den lækre stegeskorpe tilføjer ikke kun en lækker smag, men også en kontrast til det saftige kyllingekød, hvilket gør hvert bid til en himmelsk smagsoplevelse. Når du så vælger at farsere kyllingebrystfileterne, og svøber dem ind i baconskiver, er der ikke et øje tørt. Saftigt kyllingekød pakket ind i sprødstegt bacon. Jeg er helt solgt.

Prøv lige at se opskriften på: Forloren hare i airfryer

Denne opskrift på kyllingebryst i airfryer er:

  • Helt uimodståelig aftensmad med kylling
  • Baconsvøbt kyllingefilet med lækkert fyld
  • Hurtig og nem aftensmad for hele familien
  • Saftigt og mørt kyllingekød med en vanvittig lækker stegeskorpe

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Bacon i skiver
  • Persille
  • Basilikum (frisk eller tørret)
  • Soltørrede tomater
  • Hvidløg
  • Økologisk citron

Prøv lige at se opskriften på: Gambas al ajillo i airfryer

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Kyllingebryst i airfryer
Du kan vælge at tilberede kyllingebrystfileterne med baconsvøb og krydret fyld bestående af soltørrede tomater, persille, basilikum citronskal og hvidløg. Du kan også vælge den helt klassiske model uden farsering og baconskiver, men kun tilsat lidt olie, salt og friskkværnet peber. Uanset hvad bliver stegeresultatet godt, når du tilbereder kylling i airfryer. Saftigt, mørt og med en uimodståelig lækker stegeskorpe.

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Hvornår er kyllingebrystet færdigtilberedt?

Når du tilbereder kyllingebryst i airfryer, er det vigtigt at sikre, at det er gennemstegt med den rette kernetemperatur. Et typisk kyllingebryst vejer normalt mellem 150-200 gram, men det kan variere afhængigt af størrelsen. Når du kontrollerer kernetemperaturen med et stegetermometer, skal temperaturen i midten af kødet være 70-75° grader for at det er gennemstegt og trygt at spise. Ved at tilberede kødet med den rette kernetemperatur, opnår du også den bedste tekstur og smag.

Fuldend smagsoplevelsen med farseret kyllingebryst

Et kyllingebryst tilberedt i airfryer tilsat lidt olie, salt og friskkværnet peber smager helt fantastisk, og kan slå den traditionelle tilberedningsmetode i ovn med længder. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvad der vil ske med smagsoplevelsen, hvis du farserer kyllingekødet. Fyldet bestående af finthakket persille, basilikum, citronskal, grofthakkede soltørrede tomater og hvidløg, kan forvandle selv det mest triste budget-kyllingebryst til en vaskeægte superstar. Mundvandsdrivende lækker hverdagsmad, eller lækker og nem gæstemad i weekenden.

Det kan du fx servere til kyllingebryst i airfryer:

At tilberede saftige og lækre kyllingebryster er ikke længere en udfordring – takket være airfryerens fantastiske teknologi. Med den perfekte kombination af jævn varmefordeling og sprød stegeskorpe, kan tilberedningen af dine kyllingebryster ganske enkelt ikke slå fejl, og vil med ganrati imponere selv den mest kræsne gane.

God fornøjelse.

Kyllingebryst i airfryer

Kyllingebryst i airfryer

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 81 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 4 kyllingebrystfileter, trimmet for evt. sener
  • Rapsolie til stegning

Farsering (fyld):

  • 1 økologisk citron, fintrevet skal
  • 2-3 fed hvidløg, finpresset
  • 75-100 gr. soltørrede tomater, grofthakkede (du kan også bruge langtidsbagte tomater)
  • 1 bdt. persille, finthakket
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum, finthakket (kan erstattes med 1,5 tsk. tørret basilikum)
  • 50 gr. parmesan, fintrevet (kan undlades eller erstattes med cheddar eller revet mozzarella)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Svøb:

  • 12 baconskiver (kan erstattes med parmaskinke eller anden lufttørret skinke)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en lille røreskål, og smag det til. Start med at tilsætte halvdelen af den fintrevne citronskal, og smag dig så frem. 
  2. Skær et dybt snit ind i siden på hver kyllingebrystfilet - det er vigtigt at du ikke skærer helt igennem kødet, men blot laver en dyb lomme til fyldet. Fordel fyldet i lommen og svøb stramt baconskiverne rundt om kyllingebrystfileten. Du kan også undlade baconsvøbet, og så skal du blot lukke kødet med et par kødnåle, så fyldet ikke falder ud på risten i airfryeren under tilberedningen.
  3. Sprøjt lidt rapsolie eller olivenolie ovenpå kyllingebrystfileterne, og placer dem direkte ovenpå risten i airfryerkurven. Du skal ikke placere dem på bagepapir i kurven, da den overskydende saft og lage fra kødet vil forhindre baconsvøbet i at blive sprødt.
  4. Indstil airfryeren til 180° grader og steg kyllingebrysterne i ca. 15-18 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 70-75° grader. Tilberedningstiden vil altid variere afhængig af størrelsen på kyllingebrystfileterne og selve airfryer modellen. Er det nødvendigt at forvarme din airfryer, skal du opvarme den til 180° grader inden du placerer brystfileterne i kurven. Du kan evt. halvere de færdigstegte brystfileter med et skråt snit, og anrette dem på et fad toppet med lidt persille.
  5. Server de færdigtilberedte kyllingebryster til en fyldig salat, pasta eller fx flødekartofler.
  6. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner