1håndfuldbasilikum - lille, finthakket, kan erstattes med 1,5 tsk. tørret basilikum
50gparmesan - fintrevet, kan undlades eller erstattes med cheddar eller revet mozzarella
salt og friskkværnet peber
Svøb
12skiverbacon - kan erstattes med parmaskinke eller anden lufttørret skinke
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en lille røreskål, og smag det til. Start med at tilsætte halvdelen af den fintrevne citronskal, og smag dig så frem.
Skær et dybt snit ind i siden på hver kyllingebrystfilet - det er vigtigt at du ikke skærer helt igennem kødet, men blot laver en dyb lomme til fyldet.
Fordel fyldet i lommen og svøb stramt baconskiverne rundt om kyllingebrystfileten. Du kan også undlade baconsvøbet, og så skal du blot lukke kødet med et par kødnåle, så fyldet ikke falder ud på risten i airfryeren under tilberedningen.
Sprøjt lidt rapsolie eller olivenolie ovenpå kyllingebrystfileterne, og placer dem direkte ovenpå risten i airfryerkurven. Du skal ikke placere dem på bagepapir i kurven, da den overskydende saft og lage fra kødet vil forhindre baconsvøbet i at blive sprødt.
Indstil airfryeren til 180° grader og steg kyllingebrysterne i ca. 15-18 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 70-75° grader. Tilberedningstiden vil altid variere afhængig af størrelsen på kyllingebrystfileterne og selve airfryer modellen. Er det nødvendigt at forvarme din airfryer, skal du opvarme den til 180° grader inden du placerer brystfileterne i kurven.
Bemærkninger
Du kan evt. halvere de færdigstegte brystfileter med et skråt snit, og anrette dem på et fad toppet med lidt persille.Server de færdigtilberedte kyllingebryster til en fyldig salat, pasta eller fx flødekartofler. Velbekomme.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kyllingebryst i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
493
% Daglig værdi*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
114
mg
38
%
Sodium
1272
mg
55
%
Potassium
1440
mg
41
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
485
IU
10
%
Vitamin C
28
mg
34
%
Calcium
197
mg
20
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.