Laks i airfryer med sprød valnødde-crumble er sund og nem aftensmad for hele familien, som samtidig er et forholdsvis sundt måltid takket være omega-3 fedtsyrerne i laksestykkerne og valnødderne. Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen, og findes i en lang række fødevarer som fx fisk, skaldyr, hørfrø, græskarkerner og valnødder. Jeg er svært begejstret for disse sprødstegte laksestykker i airfryer, som bliver løftet til nye kulinariske højder takket være den sprøde valnødde-crumble, som sætter prikken over i’et rent smagsmæssigt.
Fritterede laksestykker
De fritterede laksestykker med sprød panering er både nem og velsmagende aftensmad, og kan varieres i det uendelige rent smagsmæssigt. På blot et kvarter kan du servere ovnbagte laksestykker med sprød valnødde-crumble for hele familien, og jeg er ret overbevist om, at disse laksestykker vil gå rent ind hos selv de mest fiskeforskrækkede individer. Den velsmagende marokkanske rodfrugtsalat fuldender dette måltid, og skulle der være lidt salat tilovers, vil der med statsgaranti blive kamp om resterne dagen derpå. Jeg skal hilse og sige, at rodfrugtsalat i madpakken er et hit.
Tilberedning af fisk i airfryer
Tilberedning af laks og generelt fisk bliver mundvandsdrivende lækre, når de bliver paneret i rasp eller pankorasp. I opskriften har jeg lavet en dressing med blandt andet honning, dijonsennep, hvidløg og citronsaft, som jeg smører ovenpå laksestykkerne inden de kommer i airfryeren. Som panering har jeg lavet en valnødde-crumble, som i al sin enkelhed består af finthakkede valnødder og pankorasp. Det er mums. Og en kombination, som går rent ind hos både store og små.
Brug lidt køkkenrulle til at duppe laksestykkerne tørre, og smør så dressingen ovenpå den side, som vender opad i airfryeren. Tryk forsigtigt paneringen ned i dressingen, og slut af med at sprøjte et tyndt lag olie på laksestykkerne, som gør paneringen ekstra knasende og gylden.
Prøv lige at se opskriften på: One pot torsk med middelhavsstemning
Denne opskrift på laks i airfryer er:
- Et super lækkert og velsmagende måltid med laksestykker i airfryer
- Laks på den nemme måde
- Aftensmad med fisk, som hele familien vil kunne lide
Disse ingredienser skal du bruge:
- Laksefileter (steaks)
- Valnødder
- Panko rasp
- Olivenolie
- Dijonsennep
- Citronsaft
- Hvidløg
- Honning
- Tørret rosmarin
- Chiliflager
- Salt
Prøv lige at se opskriften på: Aubergine steaks
Prøv lige at se opskriften på: Ovnbagt torsk med perlebygsalat
Opskrift på stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble
Laks i ovn kan næsten tilberedes med bind for øjnene, og er samtidig utrolig velsmagende. Det er fastfood på den gode måde, og kan tilberedes på selv den mest fortravlede hverdag, hvor overskuddet til den helt store madlavning kan ligge på et meget lille sted. Kombinationen af finthakkede valnødder, panko rasp og den smagfulde dressing bestående af blandt andet olivenolie, hvidløg, dijonsennep og honning, løfter disse laksestykker til nye højder rent smagsmæssigt.
Tilberedningstiden i airfryer er ca. 8 minutter ved 180° grader, men vil variere lidt i forhold til størrelsen på laksestykkerne og den pågældende airfryer-model. Du kan altid se hvornår et stykke laks er færdigtilberedt, ved at stikke en gaffel ned mellem flagerne i kødet. Kan du skille lakseflagerne ad, samtidig med at kødet i midten ikke længere er råt, er laksen færdig og klar til servering. Du kan med fordel bruge et digitalt stegetermometer - laksen er perfekt når den har en kernetemperatur på omkring 50° grader. Der er ikke noget at sige til, at laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet, og denne opskrift på laks i airfryer er helt klart en af familiens nye store favoritter - ikke mindst den sprøde panering, som kun en airfryer kan fremtrylle.
God fornøjelse.
Ingredients
- 4 laksefileter (steaks) á 125-150 gr. pr. stk.
- Valnødde-crumble:
- 4 spsk. finthakkede valnødder
- 4 spsk. panko rasp
- 1 tsk. olivenolie
- Dressing til laksestykker:
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg, finpresset
- 1 tsk. honning
- 0,5 tsk. tørret rosmarin
- 0,25 tsk. chiliflager
- 0,5 tsk. salt
- Marokkansk rodfrugtsalat:
- 500 gr. gulerødder, skrællet og skåret i rustikke stykker
- 500 gr. rødbeder, skrællet og skåret i rustikke stykker
- 1,5 dl. grov bulgur (ukogt)
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Dressing til marokkansk rodfrugtsalat:
- 1 appelsin, friskpresset saft
- 0,5 citron, friskpresset saft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. lys sirup (akaciehonning eller honning kan også anvendes)
- Topping:
- 1 håndfuld ristede mandler, grofthakket
- 5-6 stilke frisk mynte, finthakket (kan erstattes med persille)
- Kernerne fra et halvt granatæble
Instructions
- Hak valnødderne fint med en brødkniv, og bland dem sammen med panko rasp og oliveolie i en lille skål.
- Placer laksestykkerne ovenpå grillristen i airfryeren, og fordel dressingen ovenpå laksestykkerne med en lille ske.
- Drys valnødde-crumblen ovenpå laksestykkerne, og pres crumblen lidt ned i dressingen med klør fem.
- Steg laksestykkerne i airfryeren i ca. 8 minutter ved 180° grader. Tilberedningstiden vil variere en smule i forhold til den pågældende airfryer-model. Laksestykkerne er perfekte når de har en kernetemperatur på 50° grader.
Dressing til laksestykker:
- Rør dijonsennep, hvidløg, citronsaft, honning, tørret rosmarin, chiliflager og salt sammen i en lille skål.
Maraokkansk rodfrugtsalat:
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken, og lad bulguren køle af når den er færdigkogt.
- Rist mandlerne ved 180° grader i aifryeren, og hak dem groft med en brødkniv.
- Skræl gulerødderne og halver dem på langs. Skær gulerødderne ud i rustikke mundrette stykker.
- Skræl rødbederne og halver dem på langs. Skær rødbederne ud i rustikke mundrette stykker.
- Hæld rodfrugterne op i en stor røreskål, og bland dem med olivenolie, kanel, spidskommen og koriander. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Placer rodfrugterne på grillristen i airfryeren, og bag dem i ca. 20-25 minutter ved 190° grader. Tilberedningstiden vil variere en smule i forhold til den pågældende airfryer-model. Rodfrugterne skal stadigvæk være med bid.
- Hæld de bagte rodfrugter ned i en stor røreskål, og lad dem køle lidt af.
- Vend den kogte bulgur, granatæblekerner, mynte og mandler ned til de let afkølede rodfrugter, og fordel dressingen ovenpå alle ingredienserne i skålen. Vend det hele forsigtigt rundt.
- Server den marokkanske rodfrugtsalat til de stegte laksestykker.
- Velbekomme.
Dressing til marokkansk rodfrugtsalat:
- Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen i en lille skål.
Denne ret er simpelthen fantastisk! Jeg elsker laks tilberedt i airfryer, da det giver en lækker og sprøg smag og samtidig er det super nemt at tilberede. Jeg vil helt sikkert bruge denne opskrift igen. Min familie var vilde med retten og bad mig lave den igen, så det må jeg jo gøre. 🙂
Hej Epcur,
Mange tak for din positive tilbagemelding 😊 Jeg er rigtig glad for at høre, at opskriften på laks i Airfryer faldt i god jord hos familien. Det er og bliver nem og lækker aftensmad, og den sprøde panering topper lige det hele.
Venlige hilsner
Thomas