2,5dlkærnemælk - sødmælk eller koldt vand (reducer mængden med ½ dl. hvis du tilsætter appelsinsaft og revet appelsinskal)
60gkakao
1tskvaniljesukker
1tskbagepulver
1tsknatron
1knspsalt
1appelsin - økologisk (kan undlades)
Glasur/topping:
200gflormelis
30gkakao
0,5dlvand - koldt, mælk eller fløde
40gsmør - blødt
2tskkanel - stødt
Fremgangsmåde
Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
Pisk det bløde smør sammen med sukkeret til en ensartet masse i en røreskål.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt sammen med smørblandingen.
Sigt alle de tørre ingredienser ned i skålen til smørblandingen og tilsæt mælken.
Pisk alle ingredienserne godt sammen til konsistensen er ensartet.
Hæld dejen op i en smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm.) eller beklædt med bagepapir, og bag den på nederste rille i ca. 30-35 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten af kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
Lad chokoladekagen køle helt af i bradepanden.
Smør glasuren på den afkølede chokoladekage, og lad glasuren stivne inden servering.
Glasur/topping:
Hæld vandet eller mælken ned i en røreskål, og tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Rør glasuren godt sammen indtil den er ensartet og tyk i konsistensen.
Bemærkninger
Opskriften på svampet chokoladekage er fryseegnet i op til tre måneder, og bliver næsten kun bedre af at komme en tur i fryseren.Vent med at putte glasur på chokoladekagen, hvis den skal fryses ned.Opskriften rækker til minimum 10 portioner, og passer til en mellemstor bradepande på ca. 25 x 30 cm.
Næringsindhold
Næringsindhold
Chokoladekage
Mængde pr. portion
Calories
419
% Daglig værdi*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
67
mg
22
%
Sodium
333
mg
14
%
Potassium
203
mg
6
%
Carbohydrates
67
g
22
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
44
g
49
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
537
IU
11
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.