Broccoli pilles i fine buketter og stokken skæres i tynde skiver.
Overhæld broccolistykkerne med en halv liter kogende vand i en skål og lad dem trække i ca. 15 min.
Hæld broccolien til afdrypning i en sigte.
Fordel baconternene på en bradepande beklædt med bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. De sprøde bacontern placeres på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
Creme fraiche vendes sammen i en skål sammen med finthakket rødløg og de øvrige ingredienser.
Vend broccolistykkerne ned i dressingen og smag broccolisalaten til med salt og peber.
Anret broccolisalaten i en skål og pynt med de sprøde bacontern.
Bemærkninger
Denne lækre broccolisalat går godt i spænd med mange stege- og grillretter.Broccolisalat kan også anvendes som en hovedsalat til en picnictur i det grønne.Server eksempelvis broccolisalat sammen med græsk farsbrød eller oksekødsfrikadeller.
Næringsindhold
Næringsindhold
Broccolisalat
Mængde pr. portion
Calories
320
% Daglig værdi*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
30
mg
10
%
Sodium
1.4
mg
0
%
Potassium
697
mg
20
%
Carbohydrates
22
g
7
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
17
g
34
%
Vitamin A
1.285
IU
0
%
Vitamin C
142
mg
172
%
Calcium
141
mg
14
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.