Værsgo, så er der indisk-inspireret mørbradgryde for alle pengene. Her får du opskriften på en lækker og nem mørbradgryde med karrypasta, som for en stund sender dig østpå til en lille indisk gaderestaurant. Forestil dig en dansk mørbradgryde med et orientalsk twist i form af gul karrypasta, ingefær, lime og koriander. Og selvfølgelig dansk svinemørbrad skåret i mundrette stykker. Så har du opskriften på denne indisk-inspirerede mørbradgryde, som med statsgaranti vil sende smagsløgene i den syvende madhimmel. Svinemørbrad i karrydrøm.
Jeg sværger mest til svinemørbrad, som er hurtig at tilberede og forholdsvis billig i indkøb, når der skal mørbradgryde med karry på bordet, men du kan fx også bruge kylling, oksekød og lam, hvis der er stemning for det. Du kan vælge at skære svinemørbraden ud i små bøffer, eller halvere hele mørbraden på langs, og så skære kødet ud i rustikke mundrette stykker. Svinemørbrad i karrydrøm er legende let at tilberede, og kan tilberedes på selv den mest travle hverdag, idet måltidet kun tager ti minutter at forberede - resten er tilberedning, hvor gryderetten bare skal stå og småsimre.
Prøv lige at se opskriften på: Italiensk mørbradgryde
Denne opskrift på svinemørbrad i karrydrøm er:
- Hurtig og velsmagende aftensmad for hele familien
- Saftige mørbradstykker på spaophold i en karrydrøm af en sovs
- Indisk-inspireret gryderet med karrypasta og ingefær
- Mørbradgryde med karry
Disse ingredienser skal du bruge:
- Svinemørbrad
- Løg
- Rød peberfrugt
- Hvidløg
- Grofthakkede tomater
- Svine- eller grøntsagsbouillon
- Frisk ingefær
- Gul karrypasta
- Lime
- Frisk koriander
Prøv lige at se opskriften på: Indbagt mørbrad
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad
Indisk-inspireret mørbradgryde er nem aftensmad
Vi laver ofte dobbeltportion af denne indisk-inspirerede mørbradgryde, så vi har nem aftensmad til dagen efter, eller fryser det ned til en dag, hvor vi lige står og har behov for hurtig, men god og sund aftensmad. Svinemørbrad i karrydrøm er meget velegnet til fryseren, og skal blot tages op dagen forinden, lægges i køleskabet og stille og roligt tø op til dagen efter. Det bliver ikke nemmere.
Opskrift på svinemørbrad i karrydrøm
Fremgangsmetoden minder meget om den klassiske danske mørbradgryde, og når du først har pudset svinemørbraden fri for sener, fedt og hinder, og ordnet de forskellige grøntsager, er du mere end halvvejs målet. Gryderetten skal stå og småsimre i ca. 20-25 minutter, når alle ingredienserne er kommet i retten med undtagelse af limesaften, som du først skal tilsætte når retten skal smages til lige inden servering. Du kan variere retten i det uendelige, når det kommer til grøntsager. Jeg kalder det en ruskomsnusk-ret, da denne opskrift kun er vejledende. Med andre ord har du rig mulighed for at få bugt med grøntsager, som skriger på at blive brugt i grøntsagsskuffen.
Min udgave af denne herlige indisk-inspirerede gryderet er med rød peberfrugt, løg, hvidløg og ingefær, men du kan også sagtens bruge æbler, gulerødder, forårsløg, sukkerærter og grønne bønner - blot for at nævne nogle eksempler.
God fornøjelse.
Ingredients
- 1 hel svinemørbrad, afpudset for fedt, sener og hinder
- 2 store løg, skåret i tynde både
- 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i rustikke stykker
- 3 fed hvidløg, finpresset
- 400 gr. grofthakkede tomater
- 1,5 dl. bouillon (svine- eller grøntsagsbouillon)
- 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
- 2 spsk. gul karrypasta
- Saften fra en halv lime
- Frisk koriander, grofthakket
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
- Forslag til tilbehør:
- Basmatiris (kogt i vand tilsat lidt gurkemeje)
- Naanbrød
- Raita
- Græsk yoghurt 10%
- Mango chutney
Instructions
- Puds svinemørbraden fri for sener, hinder og fedt, og skær mørbraden ud i fingertykke skiver. Du kan også dele mørbraden på langs, og så skære mørbraden ud i rustikke mundrette stykker. Krydre kødstykkerne med salt og friskkværnet peber, og læg kødet på en tallerken.
- Pil løgene og skær dem ud i tynde både.
- Pil hvidløget og pres det fint.
- Skyl peberfrugten under koldt vand og fjern kernerne. Halver peberfrugten og skær den ud i rustikke stykker.
- Skræl ingefær-knolden med en skarp kniv, og hak ingefæren fint.
- Opvarm lidt olie i en stor pande eller sauterpande, og brun mørbradstykkerne ved høj varme i et par minutter på hver side (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Læg de brunede mørbradstykker over på en tallerken.
- Steg løgene bløde og klare på panden i det resterende fedtstof fra kødet i ca. 5 minutter.
- Tilsæt det finpressede hvidløg og den gule karrypasta, og steg videre ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 1 minut.
- Vend mørbradstykkerne ned på panden til de øvrige ingredienser, og tilsæt de grofthakkede tomater, ingefær, bouillon og peberfrugter. Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller til kødet er mørt og gennemstegt.
- Smag retten til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.
- Server retten til fx kogte basmatiris tilsat lidt gurkemeje, og top gryderetten med grofthakket koriander eller persille.
- Velbekomme.
Notes
Gryderetten er fryseegnet i op til 3 måneder, og kan holde sig frisk på køl i minimum et par dage. Det smager rigtig godt med lidt græsk yoghurt som tilbehør til retten, som komplimenterer den aromatiske karry. Du kan også bruge kylling, lam eller oksekød, hvis du ikke lige er til svinemørbrad.
Ser virkelig lækkert ud! Tak for opskriften
Hej,
Mange tak for det og det var så lidt 😊
Venlig hilsen
Thomas