Poggiarellino Brunello di Montalcino DOCG 2014

af Thomas fra Baregomad.dk
Poggiarellino Brunello di Montalcino DOCG 2014

“Old-school Brunello med stort format”
93 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Toscana
Pris: 249,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

I Brunello di Montalcino produceres Brunello, som sammen med Barolo og Barbaresco er blandt de mest prestigefyldte vine i Italien. Brunello er ikke bare Brunello, og som med så mange andre vintyper, skal man som regel gå en lang bue udenom supermarkedets slagtilbud på fx Brunello eller Amarone til en hundredemand. Du bliver ganske enkelt slemt skuffet over kvaliteten. Det bliver du absolut ikke med denne klassiske Brunello, som er fremelsket af Anna og Lodovico Ginotti – ægteparret, der står bag vingården Poggiarellino. 100% Sangiovese Grosso. En fortrinlig og stadigvæk ret ungdommelig Brunello, som overpræsterer på kvaliteten i forhold til prisen, og som blot vil udvikle sig større og større med årene, hvis du vel og mærke har tålmodighed til at følge dens udvikling. I glasset er den meget mørk og fedmefuld, og den viser en stor og ulmende næse med vidunderlige toner af blommer, kirsebær, tranebær, læder, lakrids, appelsinskal og en underliggende mineralitet. Smagen er tør og intens, og opleves dejlig afbalanceret med finesserig dybde, støttende faste tanniner og levende syre, som både gør den elegant i nuet og en lagringværdig en af slagsen. Den har rigtig godt af at blive iltet, så dekanter den minimum 1-2 timer inden servering. Resultatet er en prægtig Brunello med respekt for de gamle produktionsmetoder. Et fremragende Brunello-køb!

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner