75goliven - sorte, uden sten, grofthakket, kan undlades
2tskoregano
1tsktimian
1håndfuldpersille - finthakket
1håndfuldmynte - lille, finthakket, kan undlades
2æg
0,5dl.rasp
2tsk.salt
friskkværnet peber
Kryddersovs
2løg - skåret i halve tynde ringe
2fedhvidløg - fintpresset
2røde peberfrugter - skåret i fingertykke strimler
2,5dlmadlavningsfløde - eller piskefløde
100gfetaost - smuldret i små rustikke stykker
1dåsehakkede tomater - 400 gram
1spskoregano
1tskkanel
1dåsetomatpuré - lille
1spskrørsukker
1spskæblecidereddike - eller gastrik
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
Græske hakkebøffer
Bland alle ingredienserne til de græske hakkebøffer i en stor røreskål, og rør farsen godt igennem med en el-pisker indtil farsen er ensartet i konsistensen.
Form oksekødsfarsen til fire hakkebøffter med en tykkelse på ca. 2-3 cm. Krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber på begge sider.
Opvarm rigeligt med olie eller smør i en stor pande, og brun bøfferne ved høj varme i et par minutter på hver side, så de får en god gylden stegeskorpe. Læg de græske hakkebøffer over i et ildfast fad.
Skru lidt ned for varmen (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) og gå i gang med tilberedningen af kryddersovsen.
Kryddersovs
Steg løgringene klare i det resterende fedtstof fra hakkebøfferne i ca. 3-4 minutter.
Tilsæt fintpresset hvidløg og den røde peberfrugt skåret i fingertykke strimler, og steg videre ved middelhøj varme i yderligere et par minutter.
Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser til kryddersovsen på nær fetaosten.
Rør alle ingredienserne godt sammen og bring sovsen i kog under omrøring i et par minutter.
Smag sovsen til og fordel sovsen ud over hakkebøfferne i det ildfaste fad.
Smuldre fetaosten ovenpå og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen med de færdige græske hakkebøffer og drys evt. lidt grofthakket persille ud over retten.
Server hakkebøfferne sammen med ovnstegte kartofler eller ris.
Bemærkninger
Græske hakkebøffer i fad kan du sagtens tilberede dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen tildækket med alufolie.Skulle du gå hen og få rester, kan denne skønne ret sagtens fryses eller gemmes et par dage i køleskabet.Du kan evt. stikke et termometer i en af hakkebøfferne for at se kernetemperaturen, så du er sikker på at bøfferne er gennemstegte.Kernetemperaturen skal være 70 grader når de serveres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Græske hakkebøffer
Mængde pr. portion
Calories
539
% Daglig værdi*
Fat
33
g
51
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
13
g
Cholesterol
180
mg
60
%
Sodium
2034
mg
88
%
Potassium
955
mg
27
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
1930
IU
39
%
Vitamin C
66
mg
80
%
Calcium
339
mg
34
%
Iron
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.