Skyl kyllingen for urenheder under koldt vand, og dup den tør med lidt køkkenrulle.
Pensl kyllingen med lidt olivenolie eller oliespray, og fordel krydderiblandingen ovenpå kyllingen.
Placer kyllingen med brystet nedad direkte i madkurven eller ovenpå den perforerede grillplade i airfryeren. Steg kyllingen i 30 minutter ved 180 grader.
Vend herefter kyllingen med brystet opad, og steg kyllingen færdig i yderligere ca. 20-30 minutter, eller til kyllingen har en kernetemperatur på 75° grader. Kyllingen er færdigstegt når kyllingelårene nemt slipper skroget på kyllingen. Tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model.
Lad kyllingen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter, inden du skærer kyllingen ud i passende portionsstykker.
Bemærkninger
Prøv eksempelvis at fylde kyllingen indvendigt med et par økologiske appelsiner skåret i både, æbler eller løg.Hold godt øje med kyllingen, når der er ca. 5-10 minutter tilbage af tilberedningstiden, så skindet ikke brænder på.Hvis skindet ikke er ved at være sprødt når kernetemperaturen nærmer sig de 75 grader, kan du kortvarigt skrue op på 220° grader.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kylling i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
484
% Daglig værdi*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
166
mg
55
%
Sodium
737
mg
32
%
Potassium
430
mg
12
%
Carbohydrates
0.5
g
0
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
0.04
g
0
%
Protein
41
g
82
%
Vitamin A
445
IU
9
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.