2spskgastrik - 2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. rørsukker kan også anvendes
2spskribsgelé
25gblåskimmelost - kan undlades, men giver en god vildtsmag
madkulør
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Steg bacontern sprøde i en gryde eller direkte i bunden af madskuffen i airfryeren. Når baconternene er ved at være sprøde, vender du de hakkede løg ned til baconternene i gryden.
Steg løgene klare og bløde i ca. 4-5 minutter (hvis du bruger gryde), og tag gryden af varmen. Steger du bacontern og hakkede løg i airfryren, skal løgene blot steges med i et par minutter.
Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber. Tilsæt æg, mælk, rasp, ribsgelé, havregryn, sprødstegte bacontern og løg, og rør farsen ensartet og fast med en håndmixer. Konsistensen skal være fast, så kødet kan formes til et farsbrød.
Form farsen til et aflangt farsbrød ovenpå et skærebræt, og fordel baconskiverne ovenpå farsbrødet. Tryk baconskiverne godt ind under farsbrødet, så de ikke flytter sig under tilberedningen i airfryeren.
Bag farsbrødet ved 180 grader i 20 minutter.
Hæld herefter mælk og svinebouillon rundt om farsbrødet i madkurven i airfryeren, og lad farsbrødet stege videre i yderligere 25 minutter, eller til farsbrødet er gennemstegt med en kernetemperatur på 78 grader. Tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model.
Tag farsbrødet op af madkurven, og læg den forlorne hare over på et skærebræt, og dæk farsbrødet til med staniol. Du kan også holde på farsbrødet i madkurven med en grydelap, og så hælde stegeskyen direkte ned i en gryde fra madkurven, og så lade farsbrødet forblive i madkurven inde i airfryeren indtil det skal serveres. På denne måde holder kødet sig også varmt.
Skær farsbrødet ud i fingertykke skiver, og server den forlorne hare sammen med det øvrige tilbehør.
Sauce
Hæld stegeskyen fra madkurven i airfryeren gennem en sigte ned i en passende gryde, og tilsæt piskefløde, ribsgelé, gastrik, blåskimmelost og madkulør. Har du ikke gastrik, skal du blot tilsætte et par spiseskefulde æbleeddike og en spiseskefuld sukker. Det tilfører dybde og syre til sovsen.
Bring sovsen i kog og lad sovsen koge videre i 3-4 minutter under omrøring. Du kan evt. jævne sovsen med lidt majsmel opløst i koldt vand, hvis sovsen skal være tykkere i konsistensen.
Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber, ribsgelé og blåskimmelost. Blåskimmelosten smelter i sovnen, og giver en fantastisk smag af vildt.
Bemærkninger
Har du en airfryer med to skuffer, kan du blive nødt til at halvere opskriften, da dette farsbrød er lavet til en stor madkurv.
Næringsindhold
Næringsindhold
Forloren hare i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
956
% Daglig værdi*
Fat
69
g
106
%
Saturated Fat
35
g
219
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
22
g
Cholesterol
288
mg
96
%
Sodium
3763
mg
164
%
Potassium
775
mg
22
%
Carbohydrates
34
g
11
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
1626
IU
33
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
287
mg
29
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.