1spskoregano - frisk og hakket, 1 tsk. tørret oregano kan også anvendes
olivenolie
citronsaft - friskpresset
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at skrælle agurken, og skær den i grove stykker eller skiver. Når du fjerner skrællen på agurken får du en mere frisk, og mindre besk smag i salaten.
Skyl tomaterne under koldt vand, og skær dem i både eller grove stykker.
Halver rødløget og skær det i både eller grove stykker.
Skyl peberfrugten under koldt vand og fjern kernerne fra peberfrugten. Halver peberfrugten og skær den i grove stykker eller strimler.
Hak den friske oregano fint på et skærebræt.
Rør en simpel dressing bestående af 4 spsk. olivenolie og 1 spsk. friskpresset citronsaft, og tilsæt halvdelen af den friskhakkede oregano. Krydre med friskkværnet peber og groft salt
Anret alle ingredienserne på et fad lagvis eller helt tilfældigt, og hæld dressingen ovenpå grøntsagerne og fetaen.
Pynt salaten med lidt ekstra olivenolie, friskkværnet peber, groft salt, oregano og friske mynteblade.
Fordel en håndfuld kalamata oliven ovenpå salaten.
Næringsindhold
Næringsindhold
Græsk salat
Mængde pr. portion
Calories
270
% Daglig værdi*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
56
mg
19
%
Sodium
1695
mg
74
%
Potassium
377
mg
11
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
876
IU
18
%
Vitamin C
46
mg
56
%
Calcium
346
mg
35
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.