400gspaghetti - tørret, andre typer pasta som fx rigatoni, linguine, fettuccine eller bucatini kan også anvendes
250gpancetta - eller bacon i tern
4æg
100gpecorino - Romano, revet
100gparmesan - Grana Padano, revet
2fedhvidløg - finthakket
salt og friskkværnet peber - du skal være rundhåndet med peber
3dlpastavand - kogende vand fra pastaen
Fremgangsmåde
Bring vandet i kog til spaghettien.
Skær pancetta eller bacon i mindre tern.
Hæld 2-3 spsk. god olivenolie på en stor pande, og steg baconen sprød sammen med det finthakkede hvidløg.
Pisk æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber sammen i en røreskål.
Når vandet til spaghettien koger tilsætter du et par teskefulde salt og koger spaghettien efter pakkens anvisninger uden låg. Rør i spaghettien et par gange undervejs.
Hæld vandet fra gryden (gem 3 deciliter af kogevandet) og vend den færdigkogte spaghetti ud på panden til den sprødstegte pancetta eller bacon. Tilsæt en deciliter af kogevandet, og rør det ind i spaghettien. Sluk for varmen.
Hæld de resterende to deciliter kogevand ned i æggemassen, og pisk det godt igennem.
Vend æggemassen ud på panden., og vend det godt rundt i spaghettien. Restvarmen fra panden og den nykogte spaghetti er nok til at gøre sovsen cremet og lækker uden det bliver til røreæg.
Server straks den færdige spaghetti carbonara og drys lidt ekstra ost og friskrevet peber ovenpå retten.
Bemærkninger
Server eventuelt lidt madbrød til din spaghetti carbonara.
Næringsindhold
Næringsindhold
Spaghetti carbonara
Mængde pr. portion
Calories
892
% Daglig værdi*
Fat
44
g
68
%
Saturated Fat
18
g
113
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
248
mg
83
%
Sodium
1768
mg
77
%
Potassium
458
mg
13
%
Carbohydrates
78
g
26
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
43
g
86
%
Vitamin A
560
IU
11
%
Vitamin C
0.5
mg
1
%
Calcium
616
mg
62
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.